Tuesday, September 29, 2015

Corat Coret Langkawi

Assalam.

Berakhir dah cerita Langkawi hakak. Cuaca tak berapa mengizinkan, so banyakk aktiviti tak bole nak buat. Dah paus dah kot gi Langkawi. In sha Allah tahun depan nak holiday tempat lain. Tapi kena tengok bajet dulu. Kehkehkeh. Tapi housemate ade bunyik2 nak gi Krabi. Eh? Bole caya ke? Budak 2orang tu cmana? Nak angkot skali ke? Kikiki. Moga2 jadi kenyataan. Amennn.

Kat Langkawi aritu aku takde beli apa sangat. Selain coklat2 aku cuma beli Tefal (nak gantikan yang lama sebab housemate iolss kacau pakai senduk besi so dah terkopek). Hikhik. Ni aku nak share something. Sebelum pegi aku dah puasss survey harga kat cni. Rupanya tak payah ke Langkawi pun bole dapat harga pinggan mangkuk yang murah! Kan kali ni aku aim nak beli 1 set vision. Bila tengok harga kat sana, terus tak jadi nak beli sebab harga kat cni lagi murah. Tak percaya? Korang penah dengar PERNAMA? Kedai serbaneka yang tentera pny tu. Korang percaya tak kalau aku cakap harga kat ctu lagi murah dari Langkawi.


Iolss mengidam set yg ni. Cer tgk harga tu. Kat pernama set macam ni cuma RM379 je! So xpayah la nak berangkut pinggan mangkuk dr Langkawi. Hoiiyeey!

 Untuk set2 yang lain.

Set corning ware. Yang atas skali tu pegi sebelum ni aku beli RM330. Sekarang tengok harga dah berapa. Pfffttt.

Antara coklat2 yang jadi kegilaan kat Langkawi:






Ni utk yang nak survey2 harga coklat langkawi. Sebab aku pun penah google2 cari harga. So ni harga sehingga bulan 9 ni. Kalau lepas ni naik lagi tak tau la kan. Oh ya! Untuk harga pinggan mangkuk kat pernama tu, belum diskaun lagi. Kalau beli lebih dari 10set dapat diskaun 10% tak silap. Kalau beli lebih dari RM2000 pun ada diskaun jugak tapi tak banyak la. Dengan syarat ada kad askar. Kot ada yang suami keje askar bole la kumpul2 beli. Ramai online seller amik dari sini ler.

So, bila dah tau kat mana yang murah tak payah la aku susah2 berangkut dari Langkawi. Ujung tahun ni aku ada nak beli. Sape nak tumpang bole laa. Harga terbaekk dari ladang. Untuk set corelle pun ada. Kihkihkih. Berminat pm ok?

Bai









6 comments:

Julia Johari said...

Tudia pandai survey bagusss....
Pernama ye...ok noted...lagi murah dari langkaiw tu yg suka tu

saly said...

Coklat daim k.saly paling suka.. hehe sbb kalu de saudara gi sana ade je bwk balik daim tu. Wow comel set pinggan mgkuk tu rege pun comel hih

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Aida hari tu kirim kat mak aida coklat saja RM150 memang melantak coklat sampai gigi aqil pun berlubang..haih!ahahahha

QasehnyaRania said...

pernama mmg la murah tp kena main sistem kutu katanya..

saya msa pergi dua thn lps borong cekelat j.
mak kata kenapa x beli set pinggan mangkuk.haaha.payah nak berangkut itu yg x beli tu

♥TheOnlyFarah♥ said...

esok farah pun nak ke langkawi dila.. nnti nak cuci mata jugak kat haji ismail..mana la tahu kot2 ada sale hujung tahun kan..hehehe

Anonymous said...

Pernama tu kt mana ye sis?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah