Friday, September 18, 2015

Part 2 - Cable Car Langkawi

Hari ke 2 kami di Langkawi.

Pagi --> breakfast kat bilik.

Dalam pukul 9 lebih ktorang kluar jugak konon nak jalan-jalan. Redah gak ujan. Aku pun tak tau ke mana arah tujuan. Dari kuah, dah sampai ke trafic light last sebelum sampai airport, aku ajak papa d patah balik. Kalau dah tuju ke situ, bukan boleh turun gi mana2 pun kan? Tak kan nak bawak anak2 redah ujan? Cable car confirm tutup! So ktorang patah balik ke Pekan Kuah. Tujuan utama --> Cuci mata dulu!

Dari RAMS ke Idaman Suri, ke Hj Ismail pastu Langkawi Saga. Habis kutawaf untuk survey harga. Aim nak beli vision 1 set (Last nanti aku bgtau kat mana bole dapat harga paling murah) Masa ktorang kat Rams, agong tengah shopping kat tingkat atas. Tapi ktorang tak naik pun. Takut kang agong ajak selfie plak. Kah3.

Lepas ke Rams ke Idaman Suri, nak beli coklat konon. Eh ehh?! Idaman suri dah tak jual coklat ye? Bila tanya kt adik salesgirl tu dia kata lama dah tak jual. Kira masa aku pegi Langkawi tahun 2013 tu, --> entry penuh klik sini. Kira tu last la dorang jual. Kalau tak situ la paling heaven! Coklat murahhhhh! Sekarang penuh ngan cadar2 je. Pinggan mangkuk pun ada jugak macam biasa.

 Cuci mata kat Idaman Suri.
 
 Me with MIL n FIL.

Last2 pegi HIG, borong coklat kat situ je. Tak banyak pun aku borong sebab mikirkan nak membawaknya! Aku ngan 'handbag' lagi, dah tentu2 la papa d yang kena bawak sume. Tu belum lagi nak melayan kerenah Danish yang mintak dukung la. Dah beli sikit2 terus balik bilik. Papa d kluar balik ngan FIL untuk tapau nasik lunch. --> Hujan lagi.

Lepas Zohor hujan dah mula benti. Siap2, solat jamak, terus keluar. Ke cable car la kiter! Bagi merealisasikan impian yang sulong, wlupun dah penah naik sebelum ni. Mesti dah tak ingat, kecik lagi masa tu! Ok terus ke Oriental Village. Masa sampai still ujan lagi tapi rintik2 je. Alhamdulillah, cable car opeerasi seperti biasa.



Aktiviti baru kat sini. Water Orb! First in Malaysia.

 Harga untuk naik ada water orb n roller orb.

Alhamdulillah orang tak ramai.

 Detail harga.


Harga untuk pakej/combo. Sama je macam yang atas tapi ni nampak clear sikit.

Bole sewa teropong.

 Wefie skali!
 Ok tak gambar ni buat header blog? Hiks!









Ehh. Dah belambak pulak gambar. Dalam pukul 5 setengah baru ktorang sampai bawah. Memang tak sempat dah nak naik Duck Tour. Danish pulak lebih excited nak naik cable car. So ktorang batalkan niat nak naik Duck Tour. Danish nak balik, nak mandi swimming pool pulak. 3d art museum pun tak masuk memandangkan Darwish pun kecik lagi, tak paham apa. Dah besar nanti mama bawak. Sekarang ni dah banyak tempat ada. 

Next entry makan2!

6 comments:

fifie feyca said...

wah best nya cuti msia!

saly said...

Suka2 kak saly tengok suasana sana..
oke gk ila gambar tu sesuai gk jd header.ceria pic.
K.saly blog tk tukar2 rope nya..hihii..

Julia Johari said...

Kerap hujan eh masa dalila pi?
Julia masa sampai sana 1st day je hujan, sampai hari keempat nak balik tak hujan...best naik cable car, tapi ju plak tak naik time tu sebab malas nak naik sebab dh pernah naik lama dah hahaha..takpe nanti anak2 dh besar boleh dtg balik masuk 3D art museum tu, tak kemana pun, cepat update lagi tau hehehe

Fifi Nadhrah said...

aku tiap kali pergi wajib naik cable car.. sampai bosan dah.. hahaha..

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Wahh best best..memang macam macam dah ada kat sana..last aida pg pun 2010 which is 5 tahun dulu..haih kena pg lagi ni..comel je dua beradik tu..muka pun dah nampak sama..

QasehnyaRania said...

masa saya pergi time hujan
mmg berkabus j naik ats nun haaa
sampai j ats hujan lebat selebatnya
mmg xda rezeki nk tgk pemndangan yg cntik dr atas

kena repeat tp ntah tahun bila.hahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah