Thursday, May 7, 2015

Dip n Dip @ Ioi City Mall for Chocolate Lover

Assalam. - gambar berunsurkan makanan, kalau korang pose pelisss jgn tgk!

24 hb April.

Bape hari lepas masuk keje, Jumaat time lunch pjg so sempat la lari gi ioi city mall. Ngidam nak makan dip n dip. Masa peknen aritu lagi teringin sangatt nak makan. Tapi sebab jauh, nun kat Bangsar. Ok, lupakan hasrat dulu. Tapi bila dengar dah ada kat ioi city tak sabau rasa nak abis pantang. Hahaha. Dah masuk keje baru dapat merasa. Aku pegi ramai2 ngan offisemate.


Tak susah sangat nak carik. Kena kluar dekat pintu ni, dari dalam kena cari information kaunter. Pintu ni dekat ngan information kaunter. Cafe dip n dip kat belah luar.

 Dip n dip ioi City Mall
Masa ktorg datang orang tak ramai lagi. Tapi kejap je dah full house.

The Menu: - klik utk besarkan image









Pfftttt. Lap peluh kan tgk menu2 dia. Siyesss sume nampak sedappp. Yelah sume cokelat kan mesti la sedap. Sementara tunggu makanan sampai kita wefie dulu. Hiks!

With Farah.

With Kak Ida. Dah nak pindah dah kakak sorg ni. Nanti nak kena wat farewell pulak kat dia.

 -WE-

Tengah tunggu makanan, satu group lg sampai. Dari kiri Kak Baizura n anak, Kak Liza n Ezi.

Fettuccini Crepe (R) RM 28.50
Aku order ni share ngan Farah. Nasib share portion besar ok. Tapi ada yang small size jugak.

Ni kak ida punye Banana Wrap Crepe RM 20.50

 Ni kak bai punye Triple Chocolate Crepe RM 17.00

Overall, sume sedapppp ya ampunnnn! Tak puas rasa. Memang kena repeat lagi dan lagi! Hahah. Aritu ktorg order air mineral je sebab takut muak kalau dah makan cokelat, minum pun air cokelat, pitam la lepas tu. Hahaha! Tapi kafe ni ade GST yer tuan puan. Servis cas 10%.

Dah settle dip n dip simpat lagi nyingah  beli takoyaki. Ni pun 1 benda lagi aku teringin nak makan aritu. Nak beli, tapi macam.....eh.. tak tau pulak nak order ape. Hahaha. Jakun kejap. Tapi siyesss sedap jugak. Nyesal tak beli masa peknen aritu. Kalau tak, tak de la ailio Darwish meleleh je. Sian anak mama! Sobs!


 1 boat RM 4.00 je. Kalau set ngan air RM 6.00 include GST. Air manggo dia sedappp hoi. Must try!

Sekian, entry makan-makan utk arini.

Till then,

Bai.








9 comments:

syawalsimpsons said...

adoi bila la aku nak merasa nak makan dip n dip ni....bikin la ko kan...nasib aku dah breakfast

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

saly said...

Alamak sumenya bikin akk terliur ni..yg paling2 bjaya pikat hati,yg tu triple choc crepe..

Fifi Nadhrah said...

aku makan jugak hari tu.. makan triple choc.. share 3 orang.. punye payah nak habis..

Diana Rashid said...

hahhaha...
kalau singgah D&d memang keluar je kompem pi cari benda makan lain...

Fifi Nadhrah said...

update please.. hahaha...

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Hehee..aida pon dah merasa makan Dip n Dip kat IOI City Mall ni..time pergi hari sabtu memang crowded n full house..huhuh..kat dlm pon sempit gila kan..bebudak jelah enjoice makan cekelat ni..mak budak pun tak terkecuali..hikhikhik

::EIDA:: said...

ida cari Dip n dip ni tak jumpaa hari tu !!!! rupanyaaa dia dekat luar sikit ehh adoiiyaiiiii mencikkk meleleh air liur tgok pic!

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam dalila,
ni iols nyer ayor liur yang dok meleleh :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah