Tuesday, May 19, 2015

Adam Darwish @ Taska Naliadif, Desa Pinggiran Putra

Assalam.

Alhamdulillah. Dah nak masuk sebulan hantar Darwish kat Taska Naliadif, cawangan Desa Pinggiran Putra. Sebelum dapat cni, memang merata carik takde yang kosong kat Putrajaya ni. Alhamdulillah, syukur sangat masa kitorang tanya taska ni kebetulan ada yang cancel nak masuk. Rezeki Darwish, dapat la masuk cni. Dekat je kalau dari rumah ngan ofis wlupun luar dari Putrajaya. Satu jalan nak gi ofis jugak.

So far, taska ni ok sgt! Sebulan RM350 je. Yang lain sume dah naik RM400 termasuk Taska Naliadif cawangan Putrajaya. Taska ni tak amik ramai sangat. Baby pun 3 orang je termasuk Darwish. Ok la kan? Ok sgttt. Kalau ramai kelam kabut jugak. Taska ni berdaftar yer. 

Papa d ada jugak que utk masuk taska bawah kementerian. Baik taska abg danish, ngan taska KKM, memang takde kosong. Jauuhhhh lagi que. Tapi baru ni papa d cakap macam nak teruskan je antar kat cni sebab ok. Amik Darwish petang2 pun dia sengih je. Cikgu yang jaga tu pun (aku panggil mawan (mama wan) je) ok sgtt. Dah macam mak2. Memang elokkk sgt jaga. Apa pun, kita doa moga Allah lindungi anak2 kita wlu kat mana juga dia berada.

Taska Naliadif, Desa Pinggiran Putra.

Budak dah 4 bulan! Baru meniarap masa seminggu lagi nak masuk 4 bulan. Keep it up syggg! Semoga terus membesar dengan sihat.



9 comments:

Mila Hilas said...

sy tahu taska ni.hehe..dulu masa anak sy pn, pernah gak sy call taska ni nak letak anak, tp pk2 blk xjadi sbb cm jauh hehe..awk duk presint bape?? mcm dekat2 area sy je sbb kata 1 jln ke desa pinggiran..P5 ke? hehe

Zee Suhaini said...

akak takde experience ngan taska..
kalo ok teruskan jer dalila..main tukar2 pon susah gak..kesian kat anak..

saly said...

Daa 4 bln bb darwish..kejap je.sama dgn solihin kak saly,mase nk masuk 4 bln ritu bru leh niarap..hehh

::EIDA:: said...

mahal jugak hantar anak ke taska ehh.. dah macam bayar sewa umah huhu......

dalila said...

Haah..p5..awk dok mn?

mama ila said...

alahai..comelnye Darwish =)

Diana Rashid said...

dapat taska yang bagsu nak pi kerja pun senang hati..kan??

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam dalila,
good boy darwish :)

Fifi Nadhrah said...

alhamdulillah ok tadika ni... tapi mahai jugak 350 kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah