Thursday, January 16, 2014

Review Hotel de Art Shah Alam & Big Brother, Seksyen 7 Shah Alam.

Assalam.


*entry ni akan menyebabkan anda sakit mata, sebab gambar terlalu padat!
*entry ni agak panjang lebar
*sila skip jika bosan!

Dr pg dok main candy crush je! Dah lama 'gila' aku ni hilang. Tuari dok stuck kat level 210. Dekat sebulan kot. Ni dah lepas, hazab kat level 213 plak. Bengang aku! Aku rs level tu cam senang tapiii xlepas2! Tensi!

Seperti yang dijanjikan, kali ni aku nak cerita pasal percutian (percutian ke?percutian manja2 gitu). Hakhak. Dokat je! Short vacation, short distance! Sumenye short gara-gara cuti dah xdo! Aku book hotel ni dah lama, kunun-kununnya untuk celebrate anni. Beli voucher kat MyDeal. Murah je! Masa tu aku ada 2 pilihan. Kat de Art ni ngan kat PD kot. Aku terpaksa pilih de Art sebab bole pegi Sabtu-Ahad (sebab time tu cuti dah xde). Lagi satu memang dah lama nak bawak Danish gi i-City. Jeles tau asyik tengok korang je bawak anak memasing! I pun nak jugak~~

Lagi satu, sebab dah bosan asyik pegi PD je, n kalau pi PD pun time tu mesti packed sebab coti skolah kan!-ok cancelled PD!


Patutnya ktorg pegi bln lps, few days after anni. Tapi sebab aku ade review yg aku citer kt sini dulu, percutian ni terpaksa cancel last minute! Nasib date bole postponed ke tahun ni. N kalau aku tau la kena pegi tahun ni, baik aku pilih hotel yang best2, jauh2, cuti lama2. Kann kann kann. *Sigh*


Sabtu lepas Zohor br ktorg gerak. Sebab dekat je xkisah la kan.

*Selfie*
Macam cantik je..macam comel je! Hikhok!

Omei ngat decoration hotel ni.

Mama sibuk checkin, Danish pun sibuk la lalu lalang.

Suke la bila dapat bejalan!

Theme~Hello Kitty!
Ok, kat de Art ni ada 58 bilik yang berbeza theme n design. Bole pilih tau nak theme apa. Ok later i update pasal ni ok!

Disebabkan theme hello kitty, penuh satu bilik ngan hello kitty! Kiri Kanan Depan Belakang sume hello kitty. Lampu sume hello kitty. Tapi xde la serabut. Aku rase comei je. Hikhik!

Tengok tuu.. bukan main suke lagi!! Dah macam hello kitty dah mama tengokk! Haha

Suke tau bila dapat katil yang gedabak besar!

Weols dinner awal. Kul 6 lebih dah kuar sebab plan lepas Maghrib nak gerak gi iCity terus.

Makan malam ktorg kat sini! Big Brother! Yeay..yeah! Western food!

Kedai ni simple je. Jom tengok apa yang menarik!










Sementara tggu makanan siap, Danish tengok bideo dulu!


Ni aku punya, Au Gratin Chicken Char Boiled RM 17.90
Bagi aku, aku jer. Sedapp. Tapi sauce black pepper dia masin gila kot. Tapi abis jugak!~


Papa punya, Char-Boiled Lamb Chop Tower RM 20.90
Papa kata daging macam liat, tapi bagi aku ok je. Sos yang sama dengan aku punya Au Gratin, so..masin~~


Danish punya, Creamy Macaroni kot namanya, RM 10.90
Macam rugi sket amik. Portion makdatuk besar, macam xsesuai utk kiddos, terlalu creamy. Danish tak suka, makan bape ketul je macaroni tu may b sebab xsedap n sakit mulut (ulser).

Tapi masa ni xtau lg Danish ada ulser. Patut la tamau makan! Aku plak pegi orderkan yang ni. Ingatkan dia nak sebab slalu ok je kalau bagi macaroni ke spaghetti. Ok la..aku ada kerja sket. Petang kang aku sambung~

Kbai!

10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

macam best

Zee Suhaini said...

ramai yang try dok d'art ni..
cam best jugak..

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh bestnyaa hotel ni..tapi dekat sangat!confirm takkan merasa nak stay sini..huhuhu..makanan tu semuanya lazaattt..kikiki..

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Fuh giler cantik bilik dia.. apa lg theme yg ada.. brp smlm2.. nnti story na..=D

Mie Aimie said...

omelnye bilik hello kitty...nak g jugak ni :)

::EIDA:: said...

ida tak bosan, jadik ida tak skip. sbb ida suka jalan. hahahhaha.. aish! cantik la otel die. ala ala english style gitu. macam hotel kat Fraser HIll je.. hhehhehe

Umi Qi said...

cantikkkk yer hotel de art.....nak bookingggg hahahhahaha...seriusssssssss lawa sgt2 terkedu tgk bilik korang tau

mama ila said...

ila pun pernah duk hotel nie..menarik kan..design bilik yg pelbagai =) ..pastu breakfast diaorg kat kopitiam =)

Amanda Suria said...

First time dengar nama hotel ni....classic sangat interior design dia....

Fifi Nadhrah said...

aku memang tengah lapar.. huarghhh!!~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah