Friday, February 7, 2014

Macam-macam Aksi dalam Satu Hari

Salam Jumaat Blogger.

Lama aku xupdate. Tak tau nak citer apa. Tak tau nak tulis apa. Gambar pun tak de yg latest. Ni gambar yang tak bape nak basi. Baru lemau2 gitu~~kalau keropok lah! Hahaha. Minggu lepas kan aku dok berdua je ngan Danish masa papa balik kg. So macam2 la aksi yang dapat aku rakamkan.

Adam Danish skang suka wat balik benda2 lama. I means, tido dalam buai (aku rasa dah dekat 4-5 bulan buaian dlm blk tu jadi perhiasan je), naik walker (jumpa walker dlm stor), dok dalam car seat (jumpa dalam bilik ujung).

Ok, dahi luas macam padang bola.

~~Gelak gatal~~

Gambar ni aku ada upload kat ig-link ke fb. Ramai la plak yang suggestkan bagi je kat Danish adik. Huh? (-___-)v

Lagi satu hal, kalau orang datang sibuk la naik ikut orang balik. Sampai mengamuk2 ok. Normal? Kalau dr umah mak, masa nak balik, sibuk la suruh kakak masuk dalam kete ikut skali.

Aku ada group wassap ngan family papa. Bila papa report kat situ yang Danish skang suka sangat nangis nak ikut orang. Skali MIL aku replied, "tulah dia nak bekwn dah tu blhlah 'bg kwn' kat dia"

 

DANG!!

Tuan puan, kalau lah anak bole dibeli di pasar, kalau lah ada 1 mesin untuk mencetak anak, dah lama aku beli. Hahaha. Ok, aku tak terasa. Sebab Danish masa tu baru masuk 2 tahun. Aku pun tak brani lagi. Akukan czer dulu. Bukan la aku menolak rezeki (tidak sama sekali). Tapi aku tau tahap mana kemampuan n kekuatan aku. So chill ok?

Ni gaya sakit jantung bila amik gambar. Hahaha!

"Jom kita fikir secara POSITIVE"

11 comments:

Zee Suhaini said...

takpe..rest dulu..
czer lagi la kena take time..

~MommyAqilMedina~ said...

Hehee..comel je Danish ni..memang dia sunyi sangat kot sekarang ni n mungkin sekarang dia nak berkawan..takpe..bawak dia pergi playground ke atau tempat yang boleh dia berkawan,at least dia bleh jumpa rakan sebaya..

MaMaMiaRaYYaN said...

don wry....mok....usha tnga kejayaan....tertingkek...tingkek nty....haha....ak pun sdh berusha sehabis baik mcm lg hafiz dn rosssa....tp xde rejeki...yg rejekinye....lmak2 tlh mguasai seuruh pelosok tubuhku....ak sdh capek....dh p bercuti....kosongkn minda...kosongkn poket....jom next trip krabi....kite bersuriram....bermandi manda ditepian pantai.....letgoooo....money.....money....baby....baby.....opsssstttt


pstttt: danish.....peace yooo!!

syawalsimpsons said...

takpe, rasa ok nnt kasi tambah yee..aku ni nak menambah, tp kena tunggu tahun depan kot

::EIDA:: said...

thumb up gituuu.. heee~

dela said...

akak pun nak tambah.,.. tp belum rezeki.. :(

Fifi Nadhrah said...

czer pon bantai je.. hahaha.. sesuke je kan.. wei.. ufairah pon same.. nampak walker kat kampung sibuk nak naik.. tapi nak jalan tak boleh sebab kaki terlebih panjang.. hahaha..

umi alya said...

alorrrrrrrr comelnya..

akak dah 'kertu', rasanya dak alya le bongsu tapi selagi masih reproduktif, urmmm tak berani nak kata apa2..

umi alya said...
This comment has been removed by the author.
mama_saly said...

tkpe ...nnti bila dh bsedia boleh kasi danish adik..hee

Fifi Nadhrah said...

monday blues ka??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah