Tuesday, February 4, 2014

Aktiviti Cuti Panjang

Assalam.

Sonok cuti2 korang? Aku xgi mana pun. Kat Putrajaya jugakk. Jumaat--umah mertua sebab papa ikut FIL balik kg amik nyang Danish. Sabtu--mertua buat kenduri doa selamat sempena nak gi umrah minggu depan. In sha Allah. 


Gambar selfie dr aku! Mihmihmih

Ahad--umah, papa ikut FIL antar nyang balik kg. Petang baru kuar gi Alamanda.

Danish nak gi Alamanda tu yang muka bukan mahen sukee. 'Gud' la sgtt yerr. Skang ni gaya amik gambar macam tu je lahh.

Isnin--Plan nk bwk budak2 mandi. Pegi ngan BIL ngan family. Kire bekelah la tu. Mula plan nak gi Bukit Cerakah, Shah Alam (Bukit Cahaya) tapii tutup plak tiap Isnin. Pegi kat Pullman, swimming pool tutup pulak. Pegi kat tepi tasik (ala2 pantai buatan tu)...perghh..air dia tak macam dulu. Kotor! Terus cancelled! Nak gi swimming pool kt Pusat Maritim, tapi bole sampai 11.45pg je (kot kalau bukak, kalau tutup jgk, haru~~). Ktorg kuar pun dah dekat kul 10. Kang sian budak2 dapat mandi kejap je.

Abg Hadif, Danish & Abang Hafiy

Akhirnya ktorg ke sini! Dataran Gemilang Presint 4 (kot). 


Baru 1st time pegi walaupun dekat je ngan umah. Dah banyak kali tengok ramai blogger update pegi sini. Ktorg pegi pagi, org xde la ramai. Kalau petang payah jugak. Aku slalu tgk parking penuh je sebab hari minggu biasa ada artis, badul, mcm2 lg la. Pagi pun xpanas sangat. Tempat ni terlindung 3 bangunan tinggi kat situ. Sonok la Danish mandi2 sambil main ball.



Korang pegi mana cuti panjang kali ni? Meh share meh..

12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

happy

syawalsimpsons said...

tak kemana pon..still ada XTVT ok dah tu

Fifi Nadhrah said...

sampai sekarang aku nak g kolam ni tak kesampaian.. aku g PJH je..

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Banyak kolam buatan rupanya kt Putrajaya tue kan..farah pernah tgk kolam buatan tue dari jauh jer...masa tue farah stay kat Pullman..ramai jugak org p situ..nampak mcam best jer.. =D

Zuraidah Butang said...

owh ade ek kolam2 cam ni kat putrajya..boleh mandi ke..hehe..

btw..sy folo :)

Umi Qi said...

Terpegun Umi Qi tgk gambar dalila...cantikkkk sgt mama nih tau...kongsi rahsia boleh?

MaMaMiaRaYYaN said...

cantik shawl mamadanish..kakak nk pnjm leh x danish...huhu

mama ila said...

seronokkan byk aktiviti masa cuti..hihihi

Cik Puan Rara said...

sonoknya mandi2.dh lama x g mandi2.princess dh besar.leh lah bawak.

Fifi Nadhrah said...

pin pin.. update la

mama_saly said...

tk kemana2 pun..hehe still dirumah lyan ank2 aktif ni...suka tgk muka dalila...cantik...

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh bestnya dapat berendam..thank u dear dor info ni..memang aida mencari swimming pool yang best yang bleh bawak anak2..hehee..cuti ahari tu tak pergi memana jugak..duduk rumah je..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah