Tuesday, June 16, 2015

Dapat Berita Baik!

Assalam.

Alhamdulillah. Darwish bakal masuk taska abg Danish start Julai nanti, In sha Allah.

Dari minggu lepas lagi nak citer tapi minggu lepas bz sket tak sempat nak update pape. Jumaat lepas taska SiComel call papa d bgtau Darwish dah bole masuk taska. Yeeehhhuuuu. Hepi sgt! Senang sket la lepas ni hantar skali je. Sedih memang sedih sebab Taska Naliadif tu bagus. Macam yang aku penah citer kat sini. Tapi awal2 aku dah bgtau papa d kalau dapat Taska KKM, nak tolak sebab taska bawah ofis papa d tu sejuk yg amat, ekon kuat! Takut pulak Darwish tak selesa. Tapi kalau dapat taska sama ngan abang, mama ok je! Taska ctu ekon tak kuat sangat. Ok la bg baby.

Yang menjadi masalah skang ni tak tau bila nak bgtau mawan yang Darwish last bulan ni kat Naliadif. Macam2 pulak yang aku fikir bila dah last2 ni. Takut bgtau last minute dorang tak dapat cari pengganti pulak. Kalau bgtau awal kang ala kadar je dorg jaga anak aku kang. Eh! Sampai ke ctu kaww aku pikir! Serba salah skang ni. 

Bila bgtau abang Danish adik nak masuk sekolah dia, aku cakap la:

Mama : Nanti abang tengok2 kan adik tau. Kalau cikgu marah adik, abang bgtau mama (Gelak2 dalam hati menanti jawapan)
Danish : Henset abang mana?
Mama : Nak buat apa henset?
Danish : Ye la..nanti nak bgtau mama, cikgu marah adik.
Mama : Hahahaha (Mama dah tak leh tahan nak gelak)

 Abang dan adik bakal bergabung tak lama lagi ;p

Pssstt..jap lagi mama nak gi skolah abang amik report card exam aritu. Doakan yang baik2 ok. Dah macam nak amik result SPM anak dah ni. Hahaha.

8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Mila Hilas said...

ada repot kad eh? utk umo bape tu?? hehe....

syawalsimpsons said...

alhamdulillah dah sekali ok la tu kan....tak susah nak fikir2 dah

saly said...

Alhamdulillah ila.. dah skali senang sket.adik pun ade abg dia sllu.. hihihi pndai abg plak alahai mama pun senang sket nnti abg nk kol kalu ade pape.pndai budak skrg kan

Diana Rashid said...

Ambik kesempatan betoi Danish ni tau...akai dia nak enpon tu...hahahaha

♥TheOnlyFarah♥ said...

Alhamdulillah senang la sikit kalau dua2 kat tempat yg sama..danish kemain abg2 sangat jawapan dia..hehehe

aRz MoHa said...

Seronoknya abang adik tido

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Bestnyaa..Alhamdulillah..semoga abg Danish dapat tgk2 kan adik sekali kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah