Wednesday, May 7, 2014

# Wordless Wednesday # Asam Pedas Power @ Melaka

Assalam.

Seperti yang dijanjikan, aku nak menjemah kat korang tempat makan Asam Pedas yang best kt Melaka. 1st aku pegi masa 3 tahun lepas ngan sume family aku, mak, abah, abg n kakak2 aku. Kitorg dok homestay kat Ujung Pasir masa tu. Brader homestay tu la yang bgtau asam pedas sedap kat ctu.

Ni la diaa.. Asam Pedas Pak Man
 Gambar tak berkualiti *gambar dari sisi tepi kedai*

Ok..ni gambar 3 tahun lepas dari depan. Kalau dr Jalan Ujung Pasir tu gerai sebelah kanan. (jalan oneway). Nak senang lagi cari je Arenna De Luxe Boutique Hotel. Gerai sebelah je ngan hotel.

Masa weols sampai dah full house ok..sebab time tu around pukul 2 lebih. Time sume orang tgh lapar2. Kekeke.

Tanda 'Jalan-jalan Cari Makan' dah penah sampai sini ;)

Nasi ni set ngan asam pedas. Ikan bole pilih nak ikan apa.

Ikan sembilang ni untuk papa. Aku tak makan sgt ikan ni. Tapiii ikan keli makan. Paberet tu. Hikhik

Ini untuk i -- ikan kembong

Pastu weols tambah amik telur dadar je. Sebab kenyang lagi makan kat hentian Ayer Keroh tu. Ada banyak lagi ikan lain yang bole pilih, Tenggiri, Jenahak, Pari. Murah je ok makan kat sini. Untuk set ni RM 5-6 je.

Ehh..ehh..arini rabu ye?Opss..opss..soriii. Ok wordless. Sampai sini je ye.

Next entry citer pasal hotel pulak ye.

Ok bai.


11 comments:

Khai♥Rin : anies said...

kalu mkn asam pedas kt umah sy = FOC ;-)

Nurzakiah Hanum said...

nampak sangat power

syawalsimpsons said...

uit nampak sangat aku lama aku tak bukak blog..udah cat umah baru nampak..cantik weii....asam pedas tu buat aku lapaq sudah...

~MommyAqilMedina~ said...

Nampak sedap dan selera sangat tengok asam pedas tu..mesti rasa pon kow kan..haih..terliur terus..hehee

::EIDA:: said...

hikhikhik ida orang melaka pun xpernah dtg siniii huuu~

Zana Adieyza said...

gerai perhentian kuih kampung tu sentiasalah ramai org.. 5 tahun zana stay melaka, setiap kali dtg kena beratur & tunggu lama.. hehehe..

salam kenal dear ;)

Julia Johari said...

Ya Allah....julia tgk ikan sembilang tu sedap ya ampun...mama dalila sekarang dh pandai wat entry JJCM...cayalah...nanti if pi melaka lagi nanti leh terjah...sbb aritu pi bercuti ke melaka tak tau nk cr asam pedas kt mana best

Azhafizah Md Nor said...

Asam pedas melaka memang sedap!

Fifi Nadhrah said...

aku yang kampung kat melake pon tak pernah sampai..

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Asam pedas melaka mmg sedap!! =D

Anonymous said...

yummmyyyy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah