Wednesday, May 14, 2014

Jalan-jalan Bandar Melaka

Assalam.

Memula ingat nak review pasal hotel. Tapi macam tak best pulak cepat sgt kuar. Ok la. Next entry citer pasal hotel. Petang tu lepas checkin lepaks bilik je. Kul 4 camtu aku dah mula naik bosan. Danish pun taknak tido, terus ajak papa kuar. Papa pulak "Lahaii..kalau tak nak dok bilik baik carik hotel yang RM60 je". Akhirnya papa akur kehendak isteri dan anak. Yeahh..*lompatbintang* ;D

 Yeahhh..ready for outing. Dalam lif pun jadik!

Jalan-jalan pusing Melaka sampai kat kawasan bangunan merah (Stadthuys) park kete ctu then jalan kaki. 


Sian budak ni. Pakai baju tido je. Ingatkan nk pusing2 je tak turun kete. Konon nanti nak trs gi makan la malam kang. Sekali tgkk mcm best je kalau dapat jenjalan kat sini. Tu yang turun.

Duduk2 kat sini sambil tgk ragam tourist. Hakhak. Poyo sgtt. Ok lupa nak bgtau aku dah try cendol yang jual kat seberang jalan tu. Yang penah masuk JJCM tu. Huhu. Sodapp. Beratur nak beli.

Mamat ketapi. Pantang nampak ketapi. Siap lamabai mama nak naik ketapi tuuu!

Terbaekk ok?

Mamat kapalterbang jugak. Pantang nampak 2 bende ni! Kot besar nak jadik pilot, sejuk perot mak kau nakk ;D

 Weols jalan kaki sampai Dataran Pahlawan.
Ini la sebenarnya tempat tujuan ahkak. Ahkak nak carik belacan. Ahaks! Makcik2 sgt tak gi sopping carik belacan? Kau hado? Kikiki.

Dah beli belacan masuk plak shopping mall kat Dataran Pahlawan tu. Sekali tengokkk. PDI Sales yawww! Hahaha. Kat Alamanda aritu dah beli, kat sini lagi meriah kau! Banyak gila choice. Baju budak2 brand KIKO pun hado. Ok kali ni shopping baju Danish pulakk. Sian dia. Asik mamapapa je.



Gila punya SALES.

Tengokkk..anak ahkak pun dah rambang mata tengok spec ~.^
Kahkahkah

Akhirnya itu yang jadik pilihan. Mama is PASRAH! Hahaa.
VINCCI pun murah2 giloss. Bawah RM 20 pun hado!
Dah puas jenjalan weols makan kat sini je teros. Fastfood je. Sebab nak fast. Kekeke. Nama restoran fastfood dirahsiakan. Ahaks!
Ok la. sampai sini je. Sori ye korang entrypjg wlupun arini Rabu. Aku dah taip separuh haritu tapi tak sempat abis. So terpaksa publish harini.
Bai.
-xoxo-

15 comments:

Nurzakiah Hanum said...

BEST KAN MELAKA

Zee Suhaini said...

kalo dah nampak sale memang kena stanby poket jer la..tak boleh nak tahan2 dah..gerammmm..hahaha..

untung la danish..mana gambar pakai spek baru??

ZazaMyMoon said...

ada pergi pirate park tak?? :)

syawalsimpsons said...

adoi aku dah lama sungguh tak singgah ke melaka ni...bila la nak jalan2 balik ni..lama sungguh tak cuti2 malaysia ni

Azhafizah Md Nor said...

bestnye jalan²..dah lama jugak tak ke melaka

sYiRa LoKMaN said...

bestkan holiday

cik abbit said...

SERONOK NYA BERJALAN SOKMO

Diana Rashid said...

seronok jugak ke melaka...pergi time ada sales pulak tu..hehehe

::EIDA:: said...

melakaaaa.. !!! lamanyaaa tak balik kg jalan jalannnnnnn.. hehehe.... poket ouh pokettt , jaga jaga time sales gitu hihihi

::EIDA:: said...

melakaaaa.. !!! lamanyaaa tak balik kg jalan jalannnnnnn.. hehehe.... poket ouh pokettt , jaga jaga time sales gitu hihihi

::EIDA:: said...

melakaaaa.. !!! lamanyaaa tak balik kg jalan jalannnnnnn.. hehehe.... poket ouh pokettt , jaga jaga time sales gitu hihihi

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Melaka memang best!! naik beca tak hari tue.. =D

Azura Aziz said...

salam kenal dari blog Azhafizah.. cantik design blog ni.. Alycia pun guna designer yg sama ;)

Fifi Nadhrah said...

aku pulak.. kalau round melake takde tido hotel.. tak payah nak baung tebiat sebab rumah dekat je.. hahaha.. aku pulak suke parking kat dataran pahlawan jalan kaki sampai jonker wall.. terbalik ye kite..

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh bestnya jalan-jalan sambil cuci mata..hehee..tapi aida lebih suka belacan kedah..lebih pure rasanya..hehe..biasalah kalau kita dah berkeluarga ni memang wajib pikir pasal masak memasak ni..gehee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah