Thursday, March 27, 2014

MH 370 | Masih Sedih

Assalam.

Sori korang. Entry sebelum ni entry auto publish. Karang ape pulak korang kata. "Orang dok sedih MH370 hilang dia bole plak wat entry jalan2". Aku tulis tu masa petang Isnin, sebelum pengumuman pesawat MH370 berakhir di tengah Lautan Hindi oleh Najib. Sape tak sedih kan. Sebak. Walaupun takde pun family dalam tu, tapi kita rakyat Malaysia ni seolah2 dapat rasa perasaan keluarga mangsa. Al fatihah untuk mangsa yg beragama Islam.  

Pagi2 dengar radio pun sume citer pasal MH370. Syahdu betul. Masa 1st day tu aku langsung taknak dengar. Fb tak bukak. Aku bukak, sempat baca status cousin aku je. Sedih. Pastu trs ttp!

Pagi tadi aku dengar Sinar kuar plak lagu ni. Sedih sgttt. Aku tak tau penyanyi n tajuk lagu dia. Sampai opis aku gugel, jumpa! Ok, ni. Korang hayati ye. Sedih sgtt.

LARA HATI

Yang tersisa
Hanya gambarmu
Di meja kamarku
Diiringi dua puisi
Tentang lara hati

Engkau adalah
Yang terindah
Sepanjang hidupku
Luka meruah
Semua telah berlalu
Yang tersisa
Rinai tawa mu
Di sudut benak ku
Seperti kau
Masih di sini
Larut di pelukku

Prahara menerjang
Kekasihku terhanyut
Menghilang
Ku semaikan duka 

Kau tak pernah kembali
Oh... angin malam
Bawa laguku
Ungkapan rindu menggebu
Ku masih tetap bertahan
Kerna kenangan

Yang tertinggal
Hanya gambarmu
Di meja kamarku
Ditemani dua puisi
Tentang lara hati

Engkau adalah
Yang terindah
Sepanjang hidupku
Luka meruah
Semua telah berlalu


Sama2 la kita berdoa pulak supaya operasi SAR berjalan lancar n moga semua yang terlibat dalam operasi pencarian ini dapat pergi dan pulang dgn selamat ke pangkuan keluarga. Moga Allah beri petunjuk dan satukan hati2 kita dan lindungi kita daripada fitnah dunia. Ammenn.

 

11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

SEDIH KAN

Kakzakie said...

Teruskan doa kita moga semuanya terungkai dgn lebih segera...

Petak Bunga said...

dah hr ke 3 ni..
kita kena cepat pulih. sedih memang sedih, tapi kena pulih.. kalau terus diingat2..kaum keluarga lagi sedih. duk ungkit2 lg.

Fifi Nadhrah said...

Aku plg sedih bile tgk fmly mh370.. mcm mne la derang face semue ni..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, sedih sheila terkenangkan insan2 dalam pesawat tu. semoga dipermudahkan urusan pencarian dengan izin Allah Taala.

::EIDA:: said...

tak semestinya kita tak update psl MH370 tu kita tak sedih.. xpeee... sama sama kita doa yekk ...

~MommyAqilMedina~ said...

Tula aida pon sedih..rasanya tak tertanggung sebak setiap kali dengar berita pasal MH370 tu..semoga mereka tabah..

fizafantagirO said...

memang sedih sgt .sehingga ke hari ini, masih megharapkan miracle happen . Ya Allah, berilah petunjukMu..

fizafantagirO said...

memang sedih sgt .sehingga ke hari ini, masih megharapkan miracle happen . Ya Allah, berilah petunjukMu..

Umi Qi said...

Umi Qi baca lirik lagu tuh haishhh sedih plak rasa...lara hati..nanti nak denga rplak cm ne lagunya...

p/s dalila menang wish Umi Qi tau....cer click sini http://heartstoryteller.blogspot.com/2014/03/pengumuman-pemenang-wish-birthday-umi-qi.html

ayut said...

Sampai skrg msih lg mncari. ....moga dipermudahkn. ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah