Thursday, March 20, 2014

Cousin's Wedding | Izzati & Farid

Assalam.

Pfffttttt... *lap peluh sket*

Kembang kempis kembang kempis idung nak taip entry. Haha. Alhamdulillah. Selesai dah majlis perkahwinan sepupu aku. Ahad lepas kat belah lelaki plak kat Taman Sentosa. 

Macam yang aku ada cerita sebelum ni, Jumaat pagi aku balik kampung. Alhamdulillah selamat sampai kul 2 camtu. Sempat la tengoh Izzati nikah lepas Asar tu. Umah pengantin dekat je ngan kg mak n abah. Satu kg je sume. 

7 Mac 2014 - Akad Nikah


Tema kaler nikah, putih turqoise. Last minute majlis nikah terpaksa buat kat surau sebab pelamin makyang dh separuh rumah. ;')))


Debaran sang suami, Farid.

Izzati tantekk ngatt.

Batal air sembahyang.

Mama nopal n pengantin.


Kaler pelamin ngan kaler baju ahkak nak sama yu. Wewee.

8 Mac 2014 - Sanding

Pepagi ktorg kuar gi makan kat kedai, kat Simpang 3. Bukan takde makanan kat umah. Aku je yang ngidam nak makan kat situ. Ok yg pemes emes kat sini Nasi Kari Ikan Sembilang. Memang power. Sori gambar takde. Kitorg orang banjar dah biasa makan nasik pagi2. Hehe. Lepas makan pegi umah pengantin tolong apa yang patut.

 Mamat ni dtg pepagi dah bersilat. Haihh. -__-

Poyo kan anak i. Hahah. Peace yaw!

Pelamin macam kat istana kayangan. Mihmihmih.

Meja makan beradab

Makyang n ME.

Bab bergambar bagi jelahh kat dia. Macam2 aksi skang!

Putu piring Corner

Cendol Corner

Selfie Corner. Lariiii. Hahaha



Tengah siyokk makan pengantin datang.

Danish n Naufal with atok, selaku pengurus pasukan kompang. Ececece.

Korang kalau la khidmat pasukan kompang ni bole PM aku ye. Kekeke!



I pun tak nak lepaskan peluang. Ngeee

Sian kat pengantin. Lapar sgt sampai mintak kat cameraman stop jap nak makan. Hihi.

Sementara tggu pengantin makan, ktorg pinjam pelamin jap. Danish boleh tido plak time ni.

Verangan pengantin. Hakhak!

KAMI

~Kiddos~

Ok lah korang. Entry esok sambung ngan sukaneka plak! Bai!

Till then, xoxo.

9 comments:

Zee Suhaini said...

pelamin dier cantik..verangan nak duk atas tu sekali lagi..*ehhh akak dulu takde plamin la...hohoho*

amboi tukang kompang..ni kira cas berapa sehari? hihihihi besar kompang dari dier..

mama_saly said...

slmt pngantin baru buat cousin dalila ..smga bahagia...
bestnya tengok foto2 tu..mai kejap memori masa kawin dulu..hehee

Nurzakiah Hanum said...

TAHNIAH
CANTIK PENGANTIN

Umi Nazrah said...

salam singgah. tahniah untuk pengantin. didoakan mereka kekal bersemi sehingga ke jannah ^_^

Petak Bunga said...

meriah terquise nga merah. ngam gitu

~MommyAqilMedina~ said...

Pengantin dan baju pengantin tu memang cantik sanagt..suka dengan warnanyaa..hehe..nampak meriah dan macam-macam ada..syoknyaa..hehee

Lyaa Suriany said...

singgah dr blog kak mila ahmad.

meriah nya pelamin mak yang. congrats to pengantin.

msredcheesecake said...

HENSEM LA MAMAT YG BERSILAT TU...HHEE

::EIDA:: said...

siap ade selfie corner! hahhahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah