Thursday, November 26, 2015

2D 1N Melaka | Bayou Lagoon Park Resort

Assalam.

Lama tak bukak blog. Aku pun xtau nape, ada sesetengah blog yg aku bukak xleh nk comment! Lama loading. Line tenet kah?MAMPU blocking kah? Last2 bape kali bukak xleh nak cmmnt, trs frust, lama tak bukak. Ngan blog sendiri tak berupdate. *Sigh*  
Straight to the point ye. Nak citer pasal Melaka aritu.

Kali ni ktorg menginap kat Bayou Lagoon Park Resort kat Bukit Katil. Papa d book kat booking.com 1 malam RM160. Ok sangatttt kan? Harga tu termasuk breakfast utk 2 orang n 2 wristband untuk masuk waterpark. Danish is free. Mama is sookaa. Haha. Jom tengok bilik!

2 single bed

Nak panggil hall bole? ;D

(Abaikan si kecik ittew)

Toilet ok je!



Jantung hati saya! Bilik ktorang ngadap Gold Coast Melaka (yang baru tu) yang ada open jacuzzi tu. Tapi tengok tak best! Iye2 je viral kat fb! Hak3~

Petang tu turun waterpark ada 4 section pool dia. Memang puas hati sangattt. Ngan mama skali turun mandi. Sume slide hakak try uols! Kah3. Tak sedor diri betul!

Kids pool 
Yang depan tu (tile petak2) sesuai sgt untuk Darwish. Air cetek so aku lepaskan je biar dia duduk kat ctu. Suke bukanmahen main tepuk2 air.
Main pool
Besar, luassss tapi air tak dalam pun memang sesuai untuk budak2.
 
Kolam ke 3 n slide yg palinggg best. Haha.

 Belah ujung skali ade monkey cross-ehh..betul ke tatau nama ni.

 Mama pun ober nak masuk jugak!


Precious time! *hughughug*

Last skali, terpengsan kepenatan kat tepi kolam ;D

Oh ya! Tadi aku kata ada 4 section kan pool dia? Satu lagi aku tak amik gambar pulak! Satu lagi pool petak biasa yang bole berenang tu. Untuk kids pun ada. Danish lepas mandi kat kolam besar, gi mandi kat ctu pulak ngan papa. Mama naik atas dulu settlekan Darwish.

Pagi tu breakfast ktorang turun awal sebab officemate aku penah pegi, katanye kalau turun lambat takut ramai orang (sebab ktorang pegi pun time cuti deepavali kan). Ktorang pun turun la awal, bukan sebab takut orang ramai, tapi takut makanan abis. LOLs! Tapi tak abis pun! Hahaha. Makanan memang banyakkkkkk n dorang memang topup aje kekdahnya! So takyah risau pun! Makanan pun maciam2 hado. Menu setiap hari lain2 kot. Tapi masa ktorang aritu (pagi Isnin) menu memang sume SUPERB! Memang berbaloi2 sangat! Memang kena repeat lagi pegi sini. Better than Gold Coast Morib (baca entry sini). Ok la, sekian untuk cerita cuti2 kami. Bakal bersambung untuk entry makan malam. Doakan i rajin! Ngeh3 ;)

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

enjoy ya

Julia Johari said...

Tersenyum baca entry dalila ni, dah pandai kawan aku ni berholiday great lah! Memang luas bilik dia pakej tu murah sgt dah...oh tak best eh morib melaka haaaaaaaaaaa x yah pi mujur baca lg pun mahai bebenor weh...

Amir renovation said...

Assalamualaikum tuan/ puan. Sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat.jenis pekerjaan sy sambung rumah,pasang tile,plaster siling,wayaring,waterproofing,bumbung,plumbing,mengecat,grill dan owning,porch keta,autogate,vinyl floor,wallpaper,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,cheras,kl,ampang,damansara,puchong,nilai,sepang,bndr sri putra. Hubungi sy d no 0192945175 or wssp sy di no 01129110298 (amir)

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Wah seronoknya main air..esp budak budak kan..kolam pun nampak besar..nanti nak pergi sini lah..baru puas mandi pool..hihi

::EIDA:: said...

lamanyaa ida tak g theme park. huuu ~ sonoknya!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah