Monday, November 2, 2015

2D 1N @ Avillion Legacy Melaka

Ini ialah entry throwback. Eh! Bila nak gi Melaka utk yang ke sekian kalinya, baru teringat..eh ehh..hotel review yang sebelum2 ni mn pegi? Hakhakhak! Mana aci tak buat. Kang anak2 kata tak penah pegi Melaka pulak. Kuikuikui. Ok2 selowww seloww. Setakat hari ni (2 Nov 2015), aku dah missed 2 hotel review kat Melaka iaitu, Avillion Legacy Hotel & Puteri Hotel (pegi bulan 5 tuari).

Ok, harini aku nak review Avillion Legacy Hotel di mana, di sini la tempatnya 'benih' Darwish tercipta. Kahkahkah. Tapi siyes hoi, masa pegi sini (bulan 5 2014) aku belum pregnant lagi. Balik dari cni, dah pregnant terusss jadik MALAS nak update blog. Tau kan penyakit aku masa pregnant dulu? Rasa nak muntah bila tengok blog. Tu yang tulis sket, masuk draft, tulis sket masuk draft. Udahnya masa pregnant dah jadi kurang entry. Lols!

Sebelum tu, entry yang ada kaitan ngan holiday kali ni ada kat link sini dan sini. Dua entry tu je aku sempat buat.

Lepas pegi Zoo Melaka n isi perut, terus check in Avillion Legacy Melaka. Harga siyesss dah tak ingat, papa d book through Agoda (hope so), eh! ke booking.com. Cehh! Ingatan tak dapat nak berfungsi dengan betul lepas dah ada 2 anak ni. Memang penyakit kot? Hiks! Tapi harga under 200 rasanya. Ok bole cek sendiri ye! Ampunnnn!

 Short Vacay - 3 & 4 Mei 2014

 Lobi hotel yang besau nau~nau.

 Alahaiii..rindunyaaa budak ini!

 One king bed size cukup untuk ktorg 3 beranak. Sekarang be 4 dah tak muat *ketuk kepala*.

 Kerusi bermalas-malasan!

 Tibi flat screen. Time ni masih setia ngan tibi tigasuku! Hakhak ;D

 Benda2 yang biasa ada.

 Toilet ada bath tub.

Swimming pool di atas bangunan. Dont expect more ok?

 Kolam budak pun kecik je. Tapi ok la. Anak aku bukan besar mana nak berenang bagaii.

 Acah-acah pandai floating! Hahaha!

 Wlupun kolam kecik, changing room hade tau! Hehe

 Dalam lif, turun utk bfast.
 
Read du'a before you eat ok? Alhamdulillah :)

Antara hotel yang BEST bfast nya, di sini laa. Maciamm maciamm hado! Sedapp pulak tu! Tapi aku tak banyak amik gambar masa ni. I is malu! 

Masa utk check out n nak sambung jalan2 kat Bandar Melaka.

Last but not least, Avillion Legacy Melaka is the best.
-dr 2 model tak berbayar- ;D

In sha Allah ujung minggu ni ktorang nak ke Melaka lagi, tapi stay hotel lain pulak. Saja nak bagi Danish seghonok2. Reward untuk dia sebab tolong jaga adik. #oktipu

8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

syoknyaaaaaaaa

Jueliza Jamani said...

jue pun ada pergi jugak.. tak ingat bila.. kena tgk blog balik bila pergi..hehehhehe lupa dah..

Diana Rashid said...

kolam kecik tapi budak2 suka tu dah cukup..kita tengok je pun tak pe..asal anak2 seronok..kan??

saly said...

Wah syoknya..masa tu danish sket..hihi mood bulan madu ya ila. Btol tu sama kak saly gtu gak kalau wktu prgnant tu nk buka blog jd mls amat, taip je ttiba draft..rsa naik pening tkde mood.mcm2..haha

saly said...

Sori ila salah taip dh tekan reply.hii pembetulan
*masa tu danish kecik je

Julia Johari said...

Haaaa versi throwback bulan 5 tahun 2014 tudiaaaaaaa
takpe time tu pregnant so biasa tak nampak update...julia dulu pun gitu ar...asal update je x tau nak update apa masa preggy tu yg tak aktif sgt tahun 2012 hahahha...cantik avilion ni...boleh la gosok purse laki pi dok sini hahahha

Elya Roza said...

elya pun suka gi melaka..
makan2 bestt

::EIDA:: said...

benih tercipta? kohkohkohhh siutt jeee... ida kene pergi sini ni HHAHAHHAHHAHHAA nk cipta benih gak kekkekee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah