Thursday, August 7, 2014

Cerita 1 Syawal

SALAM.

Tahun ni balik raya PERAK!! Hoiyeeh. Wlupun mak-abah kat Sg Besi je tapi tiap kali raya memang balik Perak. Kalau kitorg adik beradik beraya umah mertua pun, makabah tetap balik Perak jgk. Tahun ni pun sume sepupu sepapat raya sana. So memang meriah la. Kitorg memang dah plan 2 tahun sekali sume balik sana.

Jom layan gambar raya kitorang.

 Salam 0-0 di pagi raya ^.^

Posing kat cni 1 gambar ni je yang ok sket. Yang lain sume Danish wat hal. Pandang kiri la, kanan la,tengok duit la. Haiihhh. Payah betul!

Papa, mama, Danish & unborn baby

Raya ke-5 kami tahun ni

Beraya kat rumah Pak Su-sebelah umah je. Menu-Nasi Minyak+Laksa.

Ngan sepupu2. Yang dok bawah tu je mak saudara, yang atas sofa sume mak buyong. Hekhek.

Sibling

Malam pulak acara BBQ kat umah pak sedara (1 kampung jugak). Ada majlis doa selamat sekali.

Antara tenaga kerja di belakang tabir.

Yang berbungkus tu ikan siakap bakar, kiri daging bakar yang dah diperap.

Kambing bakar+ayam yang dah diperap.

Nasi goreng cina. Yang xde dalam gambar - otak2, sausage, french fries, sup sayur, macam2 lagi la.

Antara saudara mara yang hadir.

Setakat tu je cerita 1 syawal kami. Raya ke 2 kami ke Penang mencari Nasi Kandar n Jeruk Madu Pak Ali. Next entry ok.


Bai.






12 comments:

Zee Suhaini said...

perot tak nampak lagi..
pepon selamat hari raya..

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dan salam syawal ke-10,maaf zahir batin..meriahnyer suasana hari raya..

Zaza Abdul Latif said...

cantiknya kaler baju uolls.. biru laut gittue..
Best lah ada BBQ.. tengok masak nasi goreng tu dah mcm nak buat kenduri kawin.. hehehe
bak kata kak senduk.. meriah uolls :)

Our Story said...

selamat hari raya

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh ada BBQ lagi..nasi goreng cina tu sedapnya walaupun nampak dalam kuali je..Warna Biru Pink meamng kena..soft-soft je..Selamat Hari Raya Ila..meriah suasana raya kat sana kan..seronot!

safurara said...

wahhh siap BBQ,bestnyaaa!

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Wow meriahnya raya dia...sedondon di pagi raya..then siap ber-bbq lagi.. farah pn ada plan nak buat bbq tapi last minit tak jadi.. huhuhu

saly said...

salam aidilfitri dalila..
comel tema color ..meriah je..

Fifi Nadhrah said...

selamat hari raye dalila.. maaf zahir dan batin.. sepanjang kite kenal.. tau jela aku macam mane.. hahaha..

Diana Rashid said...

raya haji nanti berkumpul nak buat BBQ macam ni jugak la..raya puasa lepas tak sempat..sibuk beraya dan merayakan..heheh

Julia Johari said...

Hebat raya dalila...fuh warna baju tuh mengamit hati...biru laut cantik...sesuai...meriah yer dgn barbeku...weeeeeeee sonok kan

::EIDA:: said...

ida pun tema biru pink! yeayyy! same sep sep

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah