Friday, June 13, 2014

New Baby 2015

Bismillahirahmanirahim.

 Alhamdulillah. Cuma nak share kegembiraan ngan korang. Tapi korang jgn pkir hape pulak yer.

In sha Allah, Danish bakal dapat adik. Yehhhuu (poyo jer) kalau ikut perkiraan (aku sendiri), adik Danish bakal lahir sama bulan ngan Danish--Januari 2015! Sekarang baru masuk 2 bulan. Semoga dipermudahkan Ya Allah!

Ni jugak la antara sebab kenapa blog aku sunyi sepi skang. Aku jadi MALAS gila nk update entry baru. Tengok gambar banyak2 aku jagi nk termuntah! Alahaii..Pffttt..Another 1 month to go (kalau betul la orang cakap alahan hanya pada 1st trimester). 

Kang ada la pulak yang cakap, "Alahaiii..ngadanya kau! Macam 1st time pulak pregnant"

Ye la, wlupun dah 3 kali pregnant, tapii kali ni rasa lain sikit. Masa pregnantkan Abg n Danish dulu aku tak 'merasa' sangatt mabuk2 ni. Time malam baru datang pening2 n mengantuk. Tu pun bole control lagi. Tapi pregnant kali ni pening+mabuk+muntah tak tentu masa. Kalau pagi ke tghari tu dah rasa pening+nak muntah, malam tu rileks aje! Tapi kalau siang tu ok, malam tu 'ready' je la. Redho je la. Tiap2 malam nak tido awal sebab rasa letih sgtt+mengantuk yang teramat sgt. Tapi org pregnant memang suka tido kan? Teori cousin aku la. Hahaha. Tapii memang betul la orang kata, lain anak..lain alahannya.

Jangan pikir senang pulak aku pregnant. Dah 3 bulan jugak aku TTC since Danish dah 2 tahun n ramai dah yang bertanya, "tak nak tambah sorang lagi ke" Alahaiii yang bertanya, kalau la perut ni macam mesin, dah lama aku proseskan baby. Hukhukhuk. Tapi Alhamdulillah syukur, masih ada rezeki lagi untuk aku merasa.

Kalau aku rajin next time aku update tanda2 awal kehamilan. Sebabnya, 3 bulan aku ttc puas aku cari tanda2 awal sumenye lebih kurang sama je. Byk yang kopipes. Frust i tau! Haha. Ermm..ok la kot setakat ni. Jangan cakap aku kepochi yer. Promise?

#Semoga rakan-rakan yang sedang TTC dapat merasa nikmat Allah yang satu ini. Ammenn.
 

14 comments:

nor_farihan said...

Alhamdulillah tahniah :)

Khai♥Rin : anies said...

TAHNIAH!!!!
JG DIRI LEK LOK K!

syawalsimpsons said...

alhamdulillah..doakan aku tahun depan yee..kikikiki..aku pon nak gak..geng ngan ko

Zee Suhaini said...

tahniah dalila..
sukernya biler dengar kawan2 peknen..excited+teruja jugak..hahaaa

xlama danish jadi abg la..

Nurzakiah Hanum said...

tahniah

ZazaMyMoon said...

alhamdulillah. .congrats Darl..
take care.. =)

Julia Johari said...

Julia suka tgk result positif....nak baby jugakkkkkkkkk hehehhe tahniah ye mama danish...proud of u...nanti update entry...rindu nak baca...ala kalo malas nk taip baca je blog ju...hari2 update hahahha

Fifi Nadhrah said...

alhamdulillah.. tahniah.. happy sangat kot!~ rase nak lompat2..

::EIDA:: said...

tahniahhhh!! ida sukanya kalau ida yg preggy sbb sama bulan anniversaryy.. masih menunggu rezeki itu sampaii amin.. jaga diri yekk ;))

Diana Rashid said...

tahniah..tumpang gembira..saya pun masa mengandung anak kedua malas update blog.buka je blog mesti nak muntah..kalau main game kat fb tak pulak rasa nak muntah tu..

~MommyAqilMedina~ said...

Congratss Dela..Seronoknya nak ada baby lagi..hehe..Aida nasib baik takde pening2 muntah bagai..cuma tak boleh bau Bangla langsung..terus attack kepala..ahahhahaa

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Congrats dear.. happy 4 u.. =D

Nursaila Norman said...

tahniahhh..jaga diri baik2 k! :)

Azhafizah Md Nor said...

Alhamdulillah..Tahniah kak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah