Tuesday, June 10, 2014

Masakan Kampung & Western Terbaik di Anggun Fusion

Assalam.

Ehemm. Entry tertangguh sejak 2 minggu lepas. Maaf yer. Ok kali ni aku nak bawak korang jalan makan-makan pulak. Hikhik.

Anggun Fusion terletak di Sri Hartamas, dimiliki oleh Cik Mimie @ Mimie Azura Mohamad. Dibuka setiap hari kecuali Ahad dari 9 pagi- 9.30 malam.

Pintu masuk Anggun Fusion. Tema cafe merah+hitam yaww. I loikee!

Meja untuk KAMI.

Anggun Fusion Cafe dirasmikan pada 12 Januari 2013 oleh YB. Dato' Sri Dr Ng Yen Yen.

Wash hand area. Bersih sangatt.

Jom kita tengok apa yang menarik:


Asam Pedas Kambing Panggang
 Ni antara yang menarik di Anggun Fusion. Kalau dah sampai sini, korang MESTI try tau! Memang rasa kaww mcm makan kt Melaka.

Asam Pedas Ayam Kampung
Yang ni pun menarik. Chef buatkan kelainan dengan gunakan ayam kampung. Memang terbaekk.

Masak Lemak Cili Api Ayam
Bagi yang suka kan pedas, wajib try menu ni. Memang pedas+berlemak. Sedapppp sesgtttt.

Nasi Lemak Rendang Ayam Peanut Butter
Haa..yang ni memang tak ada kat tempat lain. Resepi ciptaan pemilik restoran ni sendiri n memang xkan menyesal kalau cuba.

Anggun's Seafood Platter
Campuran special sauce dengan makanan laut macam ketam, sotong, udang & kepah.

Seafood Aglio Olio

Fish & Chips

Strawberry Lychee, Ice Blanded & Lemongrass Tea Pandan

 Chocolate Cake

Antara blogger yang ada julia, mira, ummi, ash, maha n zuriey.


B2-12, Plaza Damas 3,
No. 63, Jalan Sri Hartamas 1,
Taman Sri Hartamas
50480 Kuala Lumpur.

Tel : 03-62064689
Email : anggunfusion@gmail.com
Web : www.anggunfusion.com
Facebook :  https://www.facebook.com/pages/Anggun-Fusion-Cafe/397407160334249?fref=ts
Twitter : https://twitter.com/AnggunFusion
Instagram : https://instagram.com/AnggunFusion




9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Rina Zaidi said...

Gendang gendut tali kecapi jawabnya. Nampak gelas air pun macam besar je. :)

Zee Suhaini said...

tengah lapar tengok lak food memang berganda lapar tu jadiknya..hahaahaa..air tu tak tahan tengok..

Diana Rashid said...

semua nampak sedap..lagi2 seafood aglio olio tu..

Cik Puan Rara said...

bestnyaaa! rugi sgt x pegi haritu.huaaa.kalau x leh jumpa kan.hehehe.

Fifi Nadhrah said...

wah.. bestnye.. ko jumpe ramai orang.. ni aku jeles ni.. hahaha..

~MommyAqilMedina~ said...

Restaurant ni nampak bersih sangat..decoration pon cantik..makanan pon marveles..choc cake ice cream tu nyummy nyaaa..

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

semua nampak sedap.. kalau dekat sure p dah.. =D

Azhafizah Md Nor said...

cantiklah suasana kat sini..hidangan menu pun menarik je tengok..nice :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah