Monday, January 12, 2015

Doakan saya & baby ;')

12hb Januari 2015
Patutnya arini aku dah kena start induce kat Hospital Putrajaya. Tapi kuasa Allah, memang belum masa lagi baby keluar. Alhamdulillah. At least ada masa sehari lagi untuk aku besalin cara natural. Biar la tanda2 bersalin tu datang dulu sebelum aku diinduce. Aminn.

Disebabkan sepatutnya aku masuk wad semalam, tapi sebab katil penuh, mlm tadi LR call untuk wat CTG. Tragis betul drama malam tadi. Aku nyaris2 di czer sebab jantung baby TERLAMPAU laju! 170, 180 n ada yang naik sampai 190. *Pitammm*.

Aku tengah mengoogle lagi apa yang jadi punca sume ni. May b sebab aku nebess jgk kot. Alhamdulillah lepas drip 2 pine air graf jantung baby turun. Hospital Putrajaya pun aku tengok dah tak kelam kabut macam dulu. At least dia bagi masa untuk jantung baby turun balik. Lepas 2 jam dapat balik umah dengan senang hati.

Harini, lepas daftar wad kena tunggu hospital call kalau ada katil kosong. Semoga segalanya dipermudahkan. *Sambil pujuk baby keluar cepat sebelum diinduce*

12 comments:

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Ila..semoga segalanya dipermudahkan..Aida hr turn LPs diinduce mmg jantung baby laju..xsbr nk kuar agaknya ..hihi..selawat..DOA bbnyak k..amin..

Nurzakiah Hanum said...

insyaallah

Zee Suhaini said...

dalila, akak doakan moga sumer dipermudahkan..insya'allah..
adik baby nak dok puas2 kat dalam dulu tu..

Momma AA said...

selamat berjuang dear... akak doakan semoga segalanya dipermudahkan utk awak dan bby... aamiin.. :)

Mar Mansor said...

semoga dipermudahkan..

Diana Rashid said...

kena banyak pujuk baby la..saya dulu siap warning dia.."esok kena keluar..paham?kalau tidak ibu tak mau pi klinik.." esok nya jam 8 pagi terus turun tanda..heheheh

Fifi Nadhrah said...

ape cer? tak wasap aku pon..

::EIDA:: said...

huwaaa nebes nebes... cmne? baby dah keluar? ida doakan semuanya berjalan lancar yekk ;))

saly said...

Ila...akk doakn smoga bb n ila slmt dan dpermudahkn..maaf akk tlmbat dtg baca n3 ila ni..mgkin skrg ila n bb dh slmt bpntang kan.. smoga baik2 sj ye..

♥TheOnlyFarah♥ said...

Oo sebab tue ke kena czer..Xpe2 dah selamat semuanya.. risau jugak bila baca nie..

Julia Johari said...

Berdebar betul baca entry dalila ni nak beranak...alahaiii mcm mana jantung bb degup kencang ek...tetiba nak google gak...alhamdulilah selamat juga melahirkan wpun czer...

Mad Parihh said...

semoga dipermudahkan segala urusan . amin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah