Monday, September 15, 2014

Budget Hotel Port Dickson | Langit-Langi Hotel

Assalam.

Korang penah stay kat hotel Langi Langi cawangan PD? Mesti tak penah kan? Hekhekhek. (Belagak sangat ko kan) sebab hotel ni baru je bukak 2 hari masa aku menginap Sabtu lepas. Baru sangatt lagi. PANAS lagi. 


Langit-Langi Hotel PD

Signboard pun belum ada lagi.

 ~Harga bilik~

~Reception~

Adam Danish.
Aku suka sgt tgk sofa2 kat lobi ni. Cute sgtt.

~Lobi~

 Hotel 3 tingkat siap ada lif tau.

Taddaa. Ni bilik weols. Cute tak? Standard Queen RM100 weekend.

Almari takde tapi ada hanger macam dalam gambar tu. Stakat tido satu malam, aku bawak baju takde la byk.

Tingkap kat kepala katil tu bole nampak swimming pool.

Meja solek tapi cermin takde. Tak tau la klu lepas ni baru dorang letak ke. Sebab hotel baru lagi, aku mintak water heater pun, ngan kotak2 dia bagi. Haha.

Toilet best. BERSIH. Maybe sebab baru lagi kot. Ni yang aku suka klu dok hotel baru. Toilet bersih je. Dinding tu pulak aku tak tau la nak cakap tak siap cat ke memang nk cat cmtu je.

Bilik ada balkoni.

Yang paling best, ada swimming pool. Apa lagi la yang best dr tu untuk budak2.

 Toilet @ tempat persalinan

Budak yang paling happy dapat mandi.

Tuan tanah enterprem ;D

Tapi time aku gi ni breakfast belum ada lagi. Tapi sebelah lobi dah ada cafe hotel. Sori yer no fon aku lupa nak mintak. Kat fb pun ada no fon Langit-Langi Hotel cawagan Dengkil je. Nanti klu dah ada aku update kat cni ye. Overall, aku sukeee sgtttt hotel ni. Sume benda kiut miut. Hikhik. Yang pasti, kalau datang lagi, aku akan pilih bilik no 2002 ni jugak. Lagi satu Wifi Free, setiap tingkat ada wifi. Lajuuuu kawww.

Lepas dah mandi manda, perut rasa lapar pulak. Jom ke Teluk Kemang carik makan. Nanti aku sambung yeee~~
Update Alamat & No fon:
No 881, 882, 883 & 885, Jalan Pantai, Taman Mewah, Port Dickson 71000
06-6462941/ 3142

27 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ok apa siap ada swimingpool

Petak Bunga said...

kerusi dia mcm dlm primadona..
mcm nk cr juga kerusi gitu..

Zee Suhaini said...

hotel baru besh bau wangi..hahaha tapi kalo tak complete jadik tak best la pulak..

syawalsimpsons said...

tuan tanah kena rehat....hahahhaha...best..nampak bersih..nampak la hotel baru kan..boleh la try stay kat sini nanti

Fifi Nadhrah said...

wah.. ko duduk hotel bau kedai!~

Hafiz Hafizol said...

ok. kesiannya kita x pernah pun datang hotel nie.. bukan setakat hotel nie, hotel lain-lain pun x pernah pegi.. sob sob.. =p

saly said...

Cantik2.. bestny kalo mnginap hotel baru..lg2 kita plak yg rasmi guna dulu..hihii

Diana Rashid said...

mengejutkan..hotel kecik siap ada kolam renang..mana mau cari..heheheh

Elya Roza said...

amboiiii...colorful betol hotel nii...ceriaaaa

::EIDA:: said...

aah tak pernah duduk sini.. rare ah sofa die! hehe

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Cantik jugak hotel nie kan.. harga pn okey..=D

~Aida@Mommy A&M~ said...

Ilaaaa..thank u for sharing this hotel..heheee..aida teringin nak ber gate way before deliver..since PD terdekat,ada plak hotel murah yang ada swimming pool, memang tak sabar nak pergi..hehee...

Vee Sandi said...

harga mampu dgn swimming pool ... ada kelainan deco nya ...

ieza ashaari said...

ooo..hotel baru eh.. tp klu dh ke pd mmg rasa nk ke grand lexis je kn.. lol..

btw, cerita pasal bersalin tu,disambung dengan kisah sedih.

http://www.iezaashaari.com/2013/11/terapi-penyejukan-cooling-therapy.html

Julia Johari said...

Kerlas hotel bajet cm ni kt PD...siap ada swimming pool lg hebatlah...cantik sungguh ruangan tu...bersih dan sofa dia marvelos...eh best la sini...leh pi nanti vacation weeeeeeeee danish suka betul dia hehehhe

najla mohayidin said...

YA ROBBI cantik gileeee kak oiiiii :D

kak jom terjah blog ni ade share psl kecantikan and kesihatan juga cara nk buat duit ching ching :)


http://najlamohayidin.blogspot.com/2014/09/siapa-je-taknak-duit-kan.html

najla mohayidin said...

follow sini #208

http://najlamohayidin.blogspot.com/2014/09/siapa-je-taknak-duit-kan.html

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Dalila.. thanks tau utk info nie.. lepas baca review farah terus booking hotel nie.. next month nak p jenjalan kt PD..farah book bilik superior yg ada jakuzi tue...heee tak sabar nak pi.. mesti best!! =D

Julia Johari said...

Sayang dalila...mana entry terbaru...rindu nak baca ni...cpt cerita kisah preggy kedua hehehheeeh

Fifi Nadhrah said...

x update ka? cepat2..

Azhafizah Md Nor said...

kalau betul betul siap ni lagi cantik kan..tapi decoration dia yang colourful tu menarik

Anonymous said...

salam tumpang tanya... hotel ni jauh ngan pantai x?

aRz MoHa said...

hotel ni dekat dengan pantai ka?
menarik. ada perancangan nak ke port dickson tapi belum sampai

nurjannahnordin said...

Tq for sharing..sy tgh intai hotel bajet..jumpa entri puan dalila..mekasih ye..baru nk booking.hope ada kosong lg...byk kali pegi PD tp myfav otel avillion cove.

Anonymous said...

http://peruserpaid.com/?ref=52465

Norazlina Mummy said...

KENA BOOKING KE MAIN REDAH JER?
http://mummynabeela.blogspot.com/

MiZie SaRaH said...

Memang menarik tempat ni.. saya sekeluarga pun dah stay kat sini weekend yang lepas.. amat berbaloi dan fully recommended..

Jemput baca pengalaman kami ber'jakuzi' kat sini.. :)

http://miaqaisarah.com/2015/05/10/langit-langi-butik-hotel-yang-best-di-port-dickson/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah