Tuesday, July 8, 2014

Iftar ke-9

SALAM!!

Haiii korangggg. Rindunye!! Rinduuu..rinduuu! Hak3. Aku xkemana pun slama ni. Cuma mood nak update ke Lautan Hindi (ewahh..ewahh). Alhamdulillah. Harini dah hari ke 10 kita berpuasa. Selamat ni aku dok telan ailio je tgk menu berbuka korang. Arini aku pulak nak tayang. Hahaha (gelak jahat). Bukan nak mengurangkan pahala puasa, cuma nak bg idea kt korang2 (bak kata Zaza). Sama2 la kita bertukar resepi ye. Ni menu iftar semalam.

 Ikan Keli Berlada



 Kangkung Goreng Belacan



 Ayam Goreng (perap 15mnt dgn garam+kunyit+cili blend+tepung jagung)

 Bubur Lambuk yg superb ni dari kawan baik saya--- fifi!! Macam tau2 pulak aku memang tengah mengidam nak makan bubur lambuk ni. Sedap yang amatt pulak tuu. Danish makan sampai 3 pinggan kaw!

Air anggur ni je dr air tgn papa. Memang superb jgk! Tak kedekut gula langsung. Kekeke.



9 comments:

PetakBunga said...

musim pose, manis tawar masin x leh komen. nti sentap.
tak pe manis sikit, sunat..
hr ni wat tawar skit..hi

ZazaMyMoon said...

hahaha bak kata Zaza yer.. jangan ada yang terliyur batal puasa sudah..

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Alaaa tak kan tayang makanan jer? Resepi mana..=D

Azhafizah Md Nor said...

sedapnya menu berbuka akak..simple je kan :)

::EIDA:: said...

ikan keli berlada, hmm lama tak buat. sokay la nnti nk buat! kekkekeke... tq!

Fifi Nadhrah said...

macam nak lagikan bubur tu.. nanti kalau ade aku bagi lagi tau.. sedapnye keli berlade tu.. aku tak pandai la nak urus keli..

Julia Johari said...

Fifi dengan dalila ni dekat2 ye opis...jadi kawan baik ni, nak jumpa korang dua lagi la cm ni senang...hehhehehe

Nad MamaZN said...

vavavavaa...! menu simple tp sodap!

~MommyAqilMedina~ said...

Ikan keli tuuuu..meltinggg..aida sukaaa...hehee...nanti nak buat sendiri la..selalu asyik beli je kan..baik buat sendiri..lagi puas makan..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah