Thursday, March 7, 2013

Treasure Hunt Full Story

~ Entry Tertangguh ~
Entry ni sempat sehari semlm dok dlm draft (Ngeee) sebab xjd nk post semlm sebab xnk melanggar polisi (polisi kerr) Wordless Wednesday. Sebab entry bergambar tanpa cerita yg penuh amat tidak memuas ati sendiri. Ciss.

SALAM uolz..

2 minggu lps punye citer. Baru nk masukkan. Kan aku ade join treasure hunt anjuran JPM. Ade aku citer kt sini n keputusannya kt sini. Gambar xbyk sgt. Ni pun ade yg amik dr kemera org lain. 

Gambar ms berhimpun pagi tu pun xde. Sgt sedih disitu ='( 
So kt cni mn yg ade je lahh. Seawal 730 pagi ktorg dh berkumpul kt JPM n ade taklimat sket n bacaan dan gerak dlm kul 8. First kene gi ke Cyberjaya. Mencabar jgk. Tapi aku n ain eleks je. Kak Shida n Wan yang banyak cari n dapat jawapan. Dorang mmg Super Power.

Group kami tengah berbincang ngan group yg lain. Ni antara soalan2 terawal ktorg. Yes.. Inilah yg kite carik. Memang dr awal ktorg dh plan nk bincang sesame. Korang akan kalah klu xde semangat berkumpulan ni n dapat jawapan sorok-sorok ok! Sebab aku tgk group yg lain pun same je. Kalo jabatan yg antar wakil 1 group je nasip ler.. Kot korg bole tiru jawapan group sebelahh..ok ler kan? Ngee..sori. sori. sori. 

Sebarang kemusykilan diselesaikan bersama (=
Ok, kak linda kak shida n ain sedang mencari jawapan =)
Ni kt Dengkil

Ni pun group dr perangkaan jgk

 Ni kat Jusco Equine. Bukan sopping tau. Kt cni la tmpt utk antar jawapan. Barang2 yg dorang pegang tu adalah salah satu task yg ktorg dpt. Barang2 ni akan disumbangkan ke rumah org tua2. So disamping memerah otak bole beramal. Nice.

Aku n CikYah yang lain tgh sibuk tgk jawapan masing2. Bagi sume jawapan sama. Baru seia dan sekata.. Ewaahhh

Task yang terakhir kt Putrajaya sebelum balik semula ke JPM. Bile dh blk n mengisi perut, ni la hasilnya.

Kepenatan + Kelesuan + Keletihan = Jadilah gambar yg senyum pun nk xnk je.
*Sila rujuk muka aku*

Dalam auditorium sebelum tau keputusan.

Tempat ke-10 dr 62 yg join. Ok what?? Ko hade?? Peace.


YEAHH..Kami JUARA!!

Ok, ni antara soalan n jawapan tp xleh nk masukkan sume la yerr. Sebab ade kebarangkalian soalan ni akan diguna semula. Heee.




Ok la bye~


 

2 comments:

TyhaLee said...

Gamba 5. Gelak sesorang tengok muka Kak Liza gitu. HAHA xD

Fifi Nadhrah said...

terbaik la perangkaan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah