Friday, November 1, 2013

Popia Nestum Crunchy

Assalam.

Woww nama xhengat sgt uols. Crunchy tu aku saje je tambah. Aku wat ni masa EL Danish demam aritu. Dia sedap je tido ptg tu, aku pun melebarkan sayap popia utk digulung (haha! kelakar la sgt!!). Ni kira kali ke 2 aku wat. 

Disebabkan aku memang xmnm/xmakan susu tepung, jadi aku memang reject awal2 kalau popia nestum ada pakai susu tepung ni. Resepi ni memang xde guna susu tepung. Terbaekk woo. Ayaq lioq meleleh bila ingatkan popia ni. So kena lah buang sikap 'M' tu.

Resepi dr my officemate. TQ kak lieza ;')




Ok..mulakan sesi menggulung yuk!


Lepas gulung dipotong menyereng (xtau nk pakai ayat ape dah) begini.


Digoreng sampai garing. Ni dah macam dh nk hangit. Huhu. Amboii kau! banyak gila minyak. Cuba teka berapa kalori kah? Hahaha!


Akhir sekali digaulkan dgn nestum+gula castor yang dah diblend. Nisbah nestum:gula (sudu), 10:4. Ok selesai. 


"Krupkrapkrupkrap''


Sedapnya Wallahweh! Hahaha!

4 comments:

syawalsimpsons said...

dah lama tak buat ni...last buat time aku prgenant bulan pose tahun lepas

Azwanie Hisham said...

sedapnya tengok..
nak try buat lah nanti.. hihi

salam perkenalan..

Fifi Nadhrah said...

mengidam yang ni dari air tangan kau!~

cinet said...

sedap suka makan...alahai sonang nak buek nyo...boley buat nnt..

thanks for sharing..

http://cenetos.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah