Tuesday, October 29, 2013

Part 3 - Bird Paradise & Wildlife Park

Assalam.

Ok entry ni bersambung dr entry ni .

Lepas gi Underwater World weols blk hotel trs. Nak rehat2, solat. Teringin benau nak makan mee udang yg belakang Langgura Baron Resort tu. Dekat je ngan underwater. Tapi dah konyang. Terpaksa la lupakan dulu. Dekat kul 5 br kuar blk trs gi Wildlife Park. Kalau dr Idaman Suri trs je menuju ke Ulu Melaka.


Harga Tiket dgn MyKad:
Dewasa RM15
Kanak-kanak (3-12yrs) RM10


Waktu Operasi
8.30am - 7pm
The last entry is at 6pm

Ni dalam sangkar besar. Macam2 burung ada.

Kt depan tmpt masuk td ada org jual makanan untuk bg kt binatang2 kt sini. Tapi ktorg xbeli pun. Suma pakat penakot penakott. Huhu

Ni antara hewan2 yang ada, macam burung2 tu korg bole bg makan ikut gambar yang ditunjukkan. Bagus tau cmni. Kita akan rasa dekat je ngan 'mereka'.


Teringin nak bawak Danish masuk rabbit farm tp aku sendiri pun takot. Setakat sekor dua aku ok lg tapi aku xleh bayangkan kalo sekali 10 ekor datang kerumun. Confirm aku dulu yang lari.
Haa..yg ni kau jgn nak gatal2 bg dia makan. Kang tangan kau dia makan. Aku xjamin. Haha

Haa..kan aku dah cakap. Tak banyak pun gambar yg aku amik. Ni gmbr kt depan masa nak balik dh. Time tu pun dh dekat kul 7. Zasss.. kami cari tempat makan.

Mlm ni tempat makan yg jadi pilihan kt Pantai Cenang. Weols mkn kt Restoran Hj Ramli. Ok la. Harga pun tak mahal sgt. Service pun cepat. May b sebab tak ramai orang.

Tom yam dia yg menarik. Yang lain biasa2 sajo. Tomyam semangkuk RM8 n siap ada ketam ok. Daging masak merah kureng sebab daging liat. Sotong goreng tepung biasa je. Tapi ok la. Bole diterima tekak. Aku penah terbaca tentang review restoran ni dia cakap xsedap, service lambat n mahal. Bagi aku, ok la. May b rezeki aku. Kot la ms aku gi org ni yg masak org lain pegi lain plak yg masak. Kan?

Sebenarnya, aku nak makan kat The Bamboo Cenang (kalau dari AirPort sebelum Maritus) tapi xjumpa la plak. Xtau celah mn dia duduk! Korg kalau jumpa try la. Yang femes kat ctu Black Pepper Crab/ Butterprawn, Sotong Goreng Tepung n Ikan Bakar. Sampai bilik terus tido kekenyangan. Pagi ktorg bfast kt Cenang je. Xlarat dah nak gi jauh sebab lepas tu nak bwk Danish mandi swimming pool plak.

Kalo korang nak tau, si Adam Danish ni dr bilik sampai la pool ni camtu la gayanya. Excited betul nak mandi.

Ni namanya tido orang kayoo! Lepas penat mandi, pengsan kepenatan.

Sebelum gi AirPort terjadi 1 tragedi yang membuatkan aku terpaska punggah beg 2-3 kali. Tapi biar lahh 'itu' menjadi rahsia & kenangan kami. Hihihi. Lepas tu terpaksa la gi Pekan Kuah, cari beg 1 lagi.

Gelagat Danish kat AirPort:



Asalnya masa pegi ada beg A ngan B je. 3 ari kat Langkawi beg aku terberanak jadi 4. Yang C tu isi cekelat saja! D isi baju basah mandi tadi n cekelat sket. Yang plastik biru tu hasil rembatan aku, set casserole.

Ok uols entry Langkawi tamat di sini. Salah dan silap harap dimaafi.


Sekian ^.^

3 comments:

syawalsimpsons said...

amboi adam kemain lagi tido..mmg macam org kaya...kikikikki

yana aina said...

pandai adam bergaya utk gmbr .. smpai tdo pon penuh gaya. hehehh

Fifi Nadhrah said...

wei.. tragedi ape? cite r.. nanti aku call la.. rugi la ko tak bagi makan dekat burung2 tu.. patut la burung2 kecik tu tak heran dekat korang!~ hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah