Tuesday, February 26, 2013

Chicken Cheese Pasta Baked


Aci dokk aku amik gambar dr entry yg lepas?? Hee..aku kesuntukkan masa. Skang ni tgh berkursus lagik. Dapat taip sket je resepi kt cni. Jadik la. Untuk yg bertanya tu sila la ye. Hehehe. (Gelak gataii). Aku amik resepi ni pun dr fb Solid Food for My Baby resepi dr kak Nidel RoSe.

Bahan2:
Isi ayam dicincang
Bawang Holland dicincang
Bawang Putih dicincang
Pasta (Spiral) direbus sehingga lembut
Puri lobak - aku guna lobak yg disagat
Minyak zaitun (utk menumis)
Susu FM/EBM/Formula - aku guna air masak jee

Cara2:
1. Tumiskan bawang sehingga naik bau
2. Masukkan isi ayam biar sehingga half cook
3. Masukkan pasta yg direbus dan masukkan stok ayam (homemade) atau air
4. Masukkan lobak atau puri sayuran lain
5. Biarkan sehingga masak kemudian masukkan susu FM/EBM/Fresh Milk. EBM susu masukkan akhir sebab tak hilangkan nutrisinya.
6. Masukkan ke dalam remekin atau apa2 bekas yg bole dibakar. Taburkan cheese dan daun sup.
7. Bakar selama lebih kurang 20minit 

SIAP!!

13 comments:

TyhaLee said...

Nampak sodap. Aummm!

dalila said...

Hoo..tera la buat.. ;)

AyueJean AJ said...

Nanti AJ nak try lah.... Nampak best.. =D

Nurul Najihah said...

sedapnye ~ nyummy_nyummy ~ ~ ~

btw ; cumelnye anak sis :)

Riedaffya ibrahim said...

hai sis..slam kenal..nampak cam best..tp sukatan utk setiap bahan tu xde ke?x tau nk agak le,..

dalila said...

AJ: ni resepi utk baby..sy xmasukkan garam..klu AJ nk wat kene tambah garam la ms rebus pasta n masa menumis tu.. ;)

Nurul Najihah: tq sis.. ;)

Riedaffya Ibrahim : hai dear..slam kenal ;) hee..sy agak2 je tu..wat 4 remekin tu je..pasta tu dlm segenggam..yg lain tu ikut suke kite byk mn nk letak..

Karukord jagau said...

sedapnyaaa...

luqman zakaria said...

nmpk yummy!

Aku Penghibur said...

wow buat terliur saje

Ima Salsuzaima said...

Assalamualaikum.. ^_^
bagus ni.nanti ima nak try masak utk anak ima yg susah nak bg mkn tu.

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah,nyum2..

dalila said...

should try sis ;)

fieda said...

sedapnyer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah