Thursday, December 17, 2015

2D 1N Melaka | Makan Malam Sedap di Melaka

Bersambung lagi. Previous entry :

1 - Makan Tengahari Sedap @ Melaka 
2 - Bayou Lagoon Park Resort 

Makan malam ktorang pegi jauh sikit dari yang biasa orang pegi. Kalau makan malam biasa korang pegi Umbai kan? Ktorang ubah selera. Kedai makan ni papa d yang recommandkan. Apa yang menarik kat sini? Jom tengok!

 Kedai makan MERAH, kat Batu Berendam Airport.

Yang menariknya, korang bole pilih nak makan duduk atas kerusi atau duduk kat pangkin macam ni. Ohsem kan?
 
 Menu ktorang malam tu. Takde ikan bakar, takde seafood, macam kat umbai.

Ni la menu yang special kat sini, Perut Goreng Kunyit!
Yummyyyyy..sedap sangatttt. Korang nak tau, seumur hidup aku, aku tak penah makan perut tau. Bila try menu ni, sedapppp sangat! Tak rasa pun perut tu. Slalu aku tengok pun tak leh nak masuk sangat! Tapiii yang ni, pergghhhhh..terangkat tau!
 
 Nak sampai ke sini senang je, kedai ni tepi je lorong sebelum nak masuk Lorong Noja Husin ni. Nampak yang lampu2 banyak kat belakang tu? Tu la kedainya. Dah la sedap, murah pulak tu! Kalau gi Melaka, memang nk try lagi!!

Balik tu, kekenyangan, terus tido! Hahaha 
 

7 comments:

syawalsimpsons said...

nampak best je port ni

saly said...

Wah jjcm malam ..nmpak best n meriah je tmpat tu . Perut kunyit tuuu.. best2..biasa k.saly suka sup perut..hihh

Zee Suhaini said...

tak pernah lagi makan perot goreng kunyit..
selalu orang buat sup or air asam jer perut..sedap!!

Siti Yang Menaip said...

last pegi Melaka tahun 2012 kot.. dengan kawan..
tapi makanan memang ohsem gak..

CT jalan2 blogwalking sini.. follow sini..
http://sitiyangmenaip.blogspot.my/ jemput singgah..

Abam Kie said...

kali terakhir pi Melaka thn 1993. kalau ada masa pasti nak ke sana lagi. jom kita tukar link? TQ.

PinKy MoMMa said...

eh suka la tempat dia..tapi melaka kan tak leh pegi time cuti skolah atau public holiday yunk..jam kalah kl hahahahaha

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Wahh bestnya makan bawah lampu ungu lagi..sonot sonot!hihihi..siap bergazebo lagi..best best best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah