Friday, August 14, 2015

Sambal Gesek Negeri Sembilan

Ya Ampun!

Jabatan dah block blog2 ke? Sume blogspot takleh nak bukak. Pffftttt. Sume blog2 yang suka bukak takleh nak bukak! Sensaranya rasa. Time lunch ngan pepagi je dapat bukak. Kalau pepagi tu memang tak dapek la. 
 
Sape penah makan sambal gesek angkat tangan!

My peberet ever! Hohoho. Sebelum ni memang tak penah makan. Sejak kawin (tapi rasanya sebelum kawin), mula rasa kat kg papa d, uwan buat. Rasa2..eh2 sedap pulak! Kalau bagi ngan nasik panas2 memang aku makan ngan tu je!

Hamek kau. Ngan lesung batu haku amik! Muahahaha!

7 biji cili api
1-2 biji bawang kecik
Segenggam ikan bilis
Sebijik mangga muda
Garam

* Mangga blh tukar dgn asam limau.
* Soriiii kalau tak dapat nak nyinggah blog2 korang. Jap lagi aku datang terjah yer.

4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapppppppppppppppp

Zee Suhaini said...

ooo namanya sambal gesek ke..
akak slalu panggil sambal 'pauh' a.k.a pelam jer..
sedap masam masam pedas..

Diana Rashid said...

saya pun suka..saya belajar buat dari resepi kat google je dulu..ehheh

Fifi Nadhrah said...

sini boleh bukak blog.. tapi mase pulak takde..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah