Friday, July 5, 2013

Danish confused!

SALAM uolz..

Kihkihkih. Masa tulis tajuk dah tersengeh2 mengingatkan keletah si manja tu skang. Makin besar makin cerdik. Alhamdulillah. Syukur Ya Allah. Dah byk perkataan yang Danish 'dapat' skang. Ape yg mama n papa cakap sibuk nak ulang balik. Xpe la. Dari situ jgk la Danish banyak blajar ckp. Walaupun kdg ade jgk yg tersasar. Jauh dr maksud sebenar. Xpaham?? Cmana aku nak mulakan ye.

Ok la, slalunya bila nak basuhkan tangan Danish, aku mulakan dgn kanan, then aku ckp "one more" Danish akan ikut "wa'mor" sambil hulur tangan kiri. Macam tu la jadi tiap kali nak basuh tangan. Akibat daripd tu, sampai skarang kalau nak basuh tgn, Danish akan cakap "wamor". Sama jgk kalau Danish nmpk sinki kt mana2 (termasuk la kt kedai makan) Danish memang suke sgt basuh tangan. Hihihi. Kekeliruan disitu. 

Lagi satu, kalau nak pakaikan kasut mesti la aku ckp "kaki" (nak suruh dia hulur kaki). Sampai sekarang bila mama ckp "kasut" atau tunjuk kasut, Danish ulang tapii cakap "kaki". Acaner tu? Kekeliruan kali ke 2.  Kalau selipar pandai lak die ikut. Ngee. Danish2. Mintak2 la sume ni xberpanjangan. Jangan sampai besar dipanggilnya kasut tu kaki udah lerr. Haru mama.

#Sayang, andai kamu besar n kamu baca nota ni, ingatla.. mama sentiasa syg kamu dunia akhirat. Melahirkan & membesarkan kamu merupakan antara pengalaman paling indah mama pernah lalui. Syukur Ya Allah. Aku telah diberi peluang utk merasai semua ni.


*touching*

 



3 comments:

Kakzakie said...

Masih terlalu kecik jgn takut bila dah makin petah semua benda dia akan tahu.. Cerdik kan.

Fifi Nadhrah said...

selamat ufairah tak keliru. haha.. nampak kasut sebut kasut.. hihi.. cume tu la.. sakit tu.. harap die tak tertukar dengan lutut..

Fifi Nadhrah said...

bile nak update ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah