Friday, April 12, 2013

Cerita Hujung Minggu

SALAM..

Alhamdulillah. Kembali bersiaran semula. Semalam full day (opis hour je) kt Seremban. Den dah jaie owang Somban yo. Hihi. Rabu sesi taklimat kt ofis Seremban je. Khamis keje luar kt sekitar Seremban.

Time lunch arini panjang sket. Dapat la regang2 kan otot sket. Kekeke. Asik duduk je dr pg tadi. Mak cik dah tuoo. Rasenye wat keje luar ngan dok opis, dok opis lg letih kot. Best jgk wat keje luar semalam. Ktorg redah estet, bandar, kg. Patutnye sambung lg arini, tp disebabkan mase keje pendek, postponed ke Isnin depan. Isnin depan aku cuti. Gi obersi. Hihi. Xde lahh. Gi Cherating je. So lunch ni nak hasilkan beberapa entry. Ceewwwaaahh.

Macam yg aku janjikan kt besday gurl, nk hadiahkan die botol air barbie. So Sabtu lepas we all sempat la ke Mid Valley jap. Ktorg memang jarang gi sane wlupun dekat je dr umah mak. Klu gi pun, gi dr umah mak n gerak awal utk mengelakkan jammed. Papa stress kalo jem2 ni. Sebab tu we all slalu gi tempat yg dekat n cepat jerr. Pilihan terbaek adalah Alamanda. Haha.

Ktorg gi dh petang lepas Zohor. Memula ingtkan nk gi tempat lain. Siann plak tgk die (besday gurl) dh siap2 n excited nk gi. Last, gi la jgk. Kalo dh petang, memang jammed laa. Perjalanan yg biasenye amik masa xsampai 10minit dh jd lebih setgh jam. Ape kess?? Aku lupe masa tu ade Maternity & Children Expo. Memang HARUS la pegi-balik jem. Haaiihhh. Wrong time lahh. Aku memang x planned pun nk gi expo tu sebab ade yg kate kali ni xmeriah sgt sebab bukak 1 hall je.

Sampai je melilau la carik parking. Dah dapat, melilau plak carik entrance. Bulehh? Haha. Aku memang xbiasa kt sana. Confused! First, trs gi Barbie. Dari dlm kete lg mak nenek dh bising ckp die nak pilih sendiri. Kalo aku yg pilih nnt xsama ngan taste die. Ok, fine kakak!

Ni haa utk besday gurl..

Next, carik tempat game plak. Nak tunaikan hasrat hati yg sorg lg pulak. Yelah. Aku ade 2 anak buah yg dah pandaii mintak mcm2. Nasib baik yg lg 2 xreti cakap lg. Kalo x fengsann la aunty. Hahahha. Disebabkan ktorg dh sampai kt NorthCourt, dah malas nk patah blk ke SouthCourt (aku pun xpasti game kt ctu ade lg ke idak. kalo ade pun msti crowded) ktorg gi game kt dlm Jusco je.

Paling kiri ialah org yg berhajat nk main game yg kanan si besday gurl n yg dlm stroller Si Danish yg bukan main suke kalo org bwk gi jln =)

Game ni yg jadik pilihan. Ok la. Terrer jgk die main. Aku pulak dr dulu kalo main mst kuar dari track. Hahaha.

 Yang kakak pulak sibuk nak main ni. Tp hampehh. Dalam 20, xsampai 5 yg masuk kott. Huhu

 Papa pulak main ni. Mama pun join skali. Terrer jgk mamanye. Mihahahaha.

Pastu main ni plak.

 Last yg ni..MARIOkart. Ktorg dh xlarat nak tunggu. Bawak Danish n kakak pusing2 dlm tu.

 Sume kete dlm tu dorg naik tp xmsk coin pun. Duduk2 je. Si kecik tu suke laa. Lepas tu ktorg turun bwh gi c4 beli barang sket n balik.

Panjannggg pulak entry kali ni. Sori kalo korg bosan. Hehe. Tapi kan, best tau bwk bebudak jln2 ni. Tgk dorg hepi je kite pun hepi. Kan kann kannn?

Suke tgk gambar Danish yg ni. Bukan main suke lg. Iye2 je duduk dlm kete tu mcm la jalan bebetul. Haha ;)

2 comments:

Fifi Nadhrah said...

wei.. mase aku g expo hari tu pon bawak ufairah main kat jusco ni.. hahaha.. beli token 3 je.. yang lain naik tak bubuh token.. bukan die tau pon.. hahaha..

Riedaffya ibrahim said...

hadiah utk besday girl tu mmg cute..sy pon suka..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah