Thursday, April 18, 2013

2D 1N @ The Legend Resort, Cherating ~ Part 1

SALAM uolz..

Cepat btl minggu ni berlalu. Bile dh ujung2 minggu ni, mood nak menaip mula la lemau. Kali ni aku nk up entry pasal percutian ktorg kat Cherating Ahad lepas. Acelli percutian kali ni sempena besday papa. Kire tahun ni hadiah 'Percutian' je lahh yer pa.. ;p Xder note 2 nye. Note 1 pun xabis explore lagik. Kekeke.

Ktorg pegi 1 malam je. Letih memang letih la. Memula ingat nak bertolak Sabtu, tido Kuantan 1 malam, esok br turun Cherating. Last2 cancel sbb tghari Sabtu tu ade kenduri n ptg baru selesai. Nak pegi mcm dh penat+rugi dok hotel. Sebenarnya maksu papa ade je kt Kuantan tp ktorg xnak la susahkan dia. 

Pagi Ahad ktorg gerak dr umah mak pukul 7 lebih lepas isi perut dgn jayanya! Cume singgah hentian Kuantan kejap n sambung perjalanan balik. Masuk je Kuantan sepanjang jalan ujan. Dalam ati memang risau. Kalau la ujan sepanjang hari, memang rosak la plan. Sampai kt umah asu lebih kurang 10 lebih. Isik perut lagi dgn Nasi Lemak Powerr yg asu buat. Dalam 12 lebih kotg gerak ke Cherating. Xjauh pun dr umah asu. Xsampai setgh jam. Survey hotel dulu tp x check in pun. Survey tempat nak makan malam kang. Carik jalan masuk ke Turtle Sanctuary. Sume ni dalam kepala otak. Nak gi situ. Nak gi sini. Last2.... ermmm korg tunggu je la aku citer smpi abis. ;'(

Then ktorg ke Kemaman carik Keropok Lekor n Sata utk ngunyah2 kt bilik nanti. Xsusah nak carik. Kt tepi jalan mmg byk gerai yg jual. Korg bole pilih mn yg korg suke. Aku rase same je kot. Yang pasti rasanya memang xsame ngan yg kat cni. Percaya lahh. Ngeee.

 Xcaya tanya si kecik ni. Dia yg makan paling byk. Hahaha.

Otw balik ke hotel ktorg singgah bli kopok lekor kering plak. Nampak plak kedai yg jual bantal2 turtle. Ingat nak blikan Danish tp die lebih berminat dgn bantal Angry Bird. Haii la anakk. Mama tunjuk Boboiboy ngan Angry Bird suruh pilih. Tetap jgk pilih Angry Bird! Hai la angry bird apelah yg ko dah mandremm ngan anak aku. Hahaha.

 Meriah kann.. Mane la si kecik tu x berkenan.


Sampai hotel kul 2 trs check in. Macam biase, masuk bilik susun beg amik gambar sana sini.
Miahahah..

Comeii je kan bilik ktorg. Seaview lagikk. Kelass kaw jahh!

K.A.M.I

 Si kecik ni memang pantang jumpe pensil/pen ade je bende nak tulis. Iye2 je pegang pencil dah la terbalik. Wat malu mama je dikk. Kakaka.


Alhamdulillah dalam kul 3 cmtu ujan brenti.


Si kecik ngan si papa dah get ready nak terjun swimming pool. Mama je yg xbole nk join. *Sigh*


Mama siap bawak 'bekal' utk kunyah2 tepi pool. Yehhhuu.


Siyookk je tgk 2 beranak ni mandi. Mama jeless! Terus gi pantai amik gambar.

Cantik kawasan hotel ni. Kolam je ade 3 bahagian. Lebih kurang sejam mandi ujan plak turun.


Cecepat bwk si kecik ni lari naik atas.

Petang tu turun balik nak kuar jenjalan tgk pantai. Singgah la Pantai Cherating tapi xdapat turun sebab Danish tido. Papa je turun sorg.

Entry bersambung ke part 2..

3 comments:

Zee Suhaini said...

syoknya..teringat plak time gi bercuti tahun lepas..
kemaman memang meriah..takai ni lalu je,tak sempat nak menyinggah lagi..

Fifi Nadhrah said...

mesti ko nak cakap turtle sanctuary tu tutup hari senin kan? hahahaha.. aku da kene da.. pergi hari senin jugak tapi tutup.. mase tu aku g tido dekat impiana.. 4 hari 3 mlm lagi.. mase otw nak balik singgah.. sekali tutup.. hahaha.. kite serupe!~

terengganu yang lepas aku tak singgah.. malas~

dalila said...

fifi: hahaha..mn ko tau??keciwa weh..keciwa..aku tau petang tu aku dh singgah dh..entry part 2 xsempat abis lg..aku nk balik dh plak tu..mggu dpn je la..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah