Tuesday, November 29, 2016

Adam Danish : Majlis Graduasi & Konsert Tahunan Si Comel 2016

Salam

26 November 2016
2.00 ptg - 5.00 petang
Dewan Serbaguna Wisma Tani (MOA)

Alhamdulillah. All went very well even papa D takde masa majlis berlansung. Papa D terpaksa bergegas ke JB sebab Pak Teh (adik kepada ayah papa D) meninggal. Aku terpaksa bawa Danish sebab kesian kat dia. Dah berapa hari rehearsal (Selasa-Jumaat), and Danish dah excited sangat nak pegi. Bila mama kata, "abang tak yah la pegi ye?". "Alaaaa..abang nak pegi". Terus lembut hati mama. Aku bukan apa, takut sangat takleh nak handle yang kecik tu. Ikut perancangan awal, aku n papa D nak pegi n tinggalkan Darwish kat rumah MIL, sebab takut nanti sampai time 'meragam' dia taknak dok diam, tak dapat pulak nak concerntrate kt persembahan Danish.

Ni muka redho bila kena pakai seluar tight ;(

Mama dah agak, n mama risauuuu sangat bila teacher bg seluar ni utk pakai masa hari konsert. Mama tau Danish memang tak nak pakai seluar macam ni. Lepas siap2kan dua beradik ni, mama pulak siap2 n solat. Tengok dua2 dah lena kat depan. Bila nak keluar, kejutkan Danish terus menangis taknak pakai. Mama pujuk2, puas jugak. Sampai masuk lif, dalam kereta, kena cakap baik2. Sebab teacher memang suruh pakai siap2 dari rumah. Siap tunjuk lagi baju stand by, "Lepas abang menari tukar terus baju ni" Okeyy. *mama urut dada*

 Masa ni mama doa sangat adik tak banyak ragam.


Alhamdulillah selamat sampai dewan. Walaupun terpaksa gunakan waze. Hakhakhak. Ahkak nebesss tau! Ahkak takut lambat sampai kat dewan n ahkak taktau nak park kereta kat mana. Sana sini merata tau ahkak whatsapp kawan2 tanya mana nak park. Bila sorang kawan ahkak bagitau ada 2 blok moa, ok..ni buat ahkak lagi nebesss. Solution terbaik, waze! Hahaha. Tapi waze jahat sket! Dia bawak ahkak jalan jauh. Nasib baik ahkak tau jugak jalan. Sampai kat blok tu, anak sulung ahkak bagitau "Sini la mama". Okeyyyy. Nape tak bagitau mama awal2 abang tau! Grrrrrrr! Next time kena survey dulu tempat awal2 so bila jadi macam ni, takde la kelam kabut.

Untuk sesi petang ni taska yang terlibat Si Comel KETTHA, Si Comel Motac, Si Comel KPK n Si Comel KKMM. Ni kalau tak silap la. Kalau salah nanti iols update balik. Handphone tinggal kat rumah pulak arini. Sobs :(

 Cerita pasal anak yang sorang ni, mula2 je buat hal sikit. Budak2 memang tak boleh nak duduk satu tempat tu lama2. Dia mula bosan. Salah mama kot, awal2 dah keluarkan dari stroller, pastu Darwish tarik tangan ajak kuar. Siap jerit cakap "Jommmmmm". Timu tu tak mula lagi, so bole la mama layankan. Bawak keluar jalan2 kat luar. Nasib baik bila majlis nak start Darwish behave sangat.

 My unlucky number. Hahaha!

Ni masa nyanyi lagu Negaraku. Dari kejauhan mama nampak anak mama duduk depan skali ngan teacher. Sebelum tu perarakan masuk VIP diiringi pelajar cemerlang dari 3 cawangan Si Comel.

Lepas perasmian n tayangan video aktiviti taska sepanjang 2016, tibalah masa yang ditunggu-tunggu. Acara penyampian hadiah untuk pelajar cemerlang.

Ehemmm..dah tak sabar2 nak naik pentas tu.

Alhamdulillah..Danish terpilih sebagai pelajar cemerlang Si Comel KETTHA.

Untuk sesi petang ni, setiap cawangan taska ada 2 orang pelajar terbaik (sorang lelaki, sorang perempuan) untuk Playschool n Toddler. Means, setiap taska ada 4 orang la pelajar yang dapat hadiah.

 Toddler & Playschool yang dapat anugerah pelajar cemerlang bagi Taska Si Comel KETTHA.

 Danish ujung sekali paling kanan. Mama tak dapat nak amik gambar dekat2 sebab Parents Photo Area memang jauh dari pentas. Mama ni dah la pakai handphone cap hayam je. So gambar memang tak clear. Sobs :(((((

Persembahan pertama Danish. Danish berdiri depan sekali. Sebelah kanan tangga depan stage. Gambar goyang sikit sebab excited buat persembahan. Mama memang tak amik banyak gambar sebab mama banyak amik video. 

Persembahan kedua, Danish depan tangga stage. Yang duduk tinggi sikit tu. Nampak dahi sikit =)))

Persembahan terakhir dr semua pelajar lagu Jumblo Happy! Memang meriah sangat.

 Good job abang Danish! Teruskan kecemerlangan abang. Mama sentiasa doakan yang terbaik untuk abang! 

Siap ada badut.

 Adik Darwish pun nak jugak!! Haha

 Abang Danish & adik Darwish


Mama sayanggggg abang! 

 Danish ngan teachers Si Comel KETTHA

 Dengan kawan baik, Thaqif Ridha. Tahun depan dua2 dah takde kat taska tu. Tak tau bila dapat jumpa lagi. 

 Sijil Kecemerlangan Adam Danish
 
Habuan untuk Danish. Hihi.

Semoga abang Danish terus cemerlang dunia akhirat. Mama sentiasa doakan abang. Mama sayanggggg abang sangat3. Semoga abang jadi anak yang soleh, yang menyenangkan hati mama n papa!










 
 



3 comments:

FarahFerraDotCom said...

Alhamdulillah..tahniah danish..semoga terus cemerlang..;p

عبده العمراوى said...



شركة مكافحة النمل الابيض بالدمام
شركة تنظيف كنب بالظهران

NORAH PEDRO said...

I just lost my man about three months ago though he is back again full of love and passion with the help of great man Dr. IKHIDE. I NORAH PEDRO from Norway, have been into a relationship with daniel mark since I was 22 years old and I am 28 now. I so much love him but I could not show the love, it was very difficult for me to prove my realness to him because I thought to prove my love to him might make him look down on me and go after other girls. for over six years Daniel has given me all that I ask of him. I always threatened him with break up each time I want to see his level of love for me because I was told if I threaten him, he will propose to me and then will get married to him before I can show my love despite his complains of him not sure of my love I was responding to him with negative words. though I was suspecting he has another girl in his life, I did not border to ask him about that because I was so sure of his love despite my attitude. on the 8th of September a day to my birthday he came and gave me so many lovely gifts like never before claiming to wish me a happy birthday in advance with his words and behavior I expected him to propose to me on my birthday night then I will also tell him of my pregnant for him. I wait for him on my birthday he did not show up not even a call, I tried his number and it was not going through I refuse to go check on him because the anger in me six days later I went to his house and I found nothing not even a sign of my Daniel once live there. I was disappointed, frustrated, confused with so many thoughts on my mind like hanging my self if I did not see him again because I can not my parent about the pregnancy when the man responsible for it had disappeared. our religion's against that, my family will be disappointed in me, I have brought them shame. I look for daniel everywhere till I could chat with him on social network, he warned me never to disturb him again because he already had found another girl that he wants to live his life with, after a while, he blocked me from all access then I could not tell him of my pregnancy for him. so, I needed help from all corners of life, I decide to check to google my self or read some write up on-site on how to coup with my pain because I could not tell anybody about it not even my friends were aware of my pregnancy. I keep reading to cancel my self till I find how Dr. IKHIDE helps so many persons from different walks of life with their testimonies. then I decide to also contact him with dr.ikhide@gmail.com. Because I do not know much about contacting a spell caster, I was not sure he can bring my Dan back but I decide to give him a try though his requirement was another problem I meet with a friend for help because I could not the items that he needed I have to plead with Dr. IKHIDE to help me get the items because really need my man back to take away my shame. just two days after I send him the requirement Daniel calls me, plead for forgiveness. just yesterday he propose to me and I am so happy. you can also contact him with email: - dr.ikhide@gmail.com or whatsapp :- +2349058825081






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Dalila Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah